Η Σ. Σακοράφα στο Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου

Στα πλαίσια των επισκέψεων της στην Αιτωλοακαρνανία, το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου υποδέχτηκε την Αντιπρόεδρο της Βουλής, κα. Σοφία Σακοράφα, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν:

α) Τον θεσμικό ρόλο των Συμβουλίων Κοινότητας στην ενδοδημοτική αποκέντρωση και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους με αποφασιστικό χαρακτήρα. Το γεγονός ότι αυτή την στιγμή τα Συμβούλια Κοινοτήτων ολόκληρης της χώρας εκλέχτηκαν με άλλο νόμο και υποχρεώθηκαν να εφαρμόσουν άλλο που αποψίλωσε τις αρμοδιότητές τους. Η κα. Σακοράφα ενημέρωσε για την στήριξη της και την παρέμβασή που είχε κάνει στην Βουλή των Ελλήνων για το θέμα αυτό.

β) Στην συνέχεια συζητήθηκε η εξέλιξη της υπόθεσης των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών εντός του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Η Αντιπρόεδρος της Βουλής έχοντας την εμπειρία από την θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο, πρότεινε νέες συγκεκριμένες ενέργειες που οφείλουν να γίνουν ενόψει της θετικής εξέλιξης του είχε η Αναφορά-Καταγγελία φορέων και πολιτών του Μεσολογγίου ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

γ) Συζητήθηκε το θέμα της εκτροπής του Αχελώου και η πρόσφατη δημόσια δήλωση του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου ΚΑΤΑ της εκτροπής του ποταμού.

δ) Τέθηκαν υπόψη της θέματα που αφορούν την πόλη του Μεσολογγίου [χρήσεις γης -τοπικό χωρικό σχέδιο, η μαρίνα του Μεσολογγίου, η διαχείριση απορριμμάτων και η λειτουργία των νέων Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, το όραμα της πόλης για τα 200 χρόνια της επετείου της ηρωικής Εξόδου Μεσολογγίου (2026)].

Τέλος, η Αντιπρόεδρος της Βουλής προέτρεψε σε κοινές θεματικές δράσεις Κοινοτήτων όλης της χώρας δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα καλής εφαρμογής σε άλλες περιοχές (ειδικά για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων) και αναφέρθηκε στο θέμα των “κόκκινων δανείων” και των συζητήσεων που γίνονται πανελληνίως για το θέμα.

https://www.aixmi-news.gr/

Εκ του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου