Σαρηγιάννης: «Το θέμα του εμβολιασμού κρίνει τη ζωή ή το θάνατο»

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα διαφοροποίησης εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, «έχουν όμως και ένα ρίσκο» – «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εμβολιαστούν οι νέοι», συμπλήρωσε

Το φράγμα των 15.000 ξεπέρασαν οι νεκροί λόγω του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς οι 21 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα μας στους 15.012.

Μιλώντας στο MEGA, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, με οδηγούς της πανδημίας τους ανεμβολίαστους.

«Τα πράγματα έχουν μια επικινδυνότητα. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που οι ανεμβολίαστοι καθοδηγούν την πανδημία».

Ο καθηγητής επισήμαινε ότι «με την αλλαγή του καιρού και τη διαφοροποίηση του εμβολιασμού από βορρά και νότο», στο στόχαστρο της πανδημίας παραμένει η βόρεια Ελλάδα. «Όλα αυτά ευνοούν τη διασπορά στον βορρά».

Σχετικά με τα νέα μέτρα διαφοροποίησης εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, «έχουν όμως και ένα ρίσκο».

«Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να πείσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι χρήσιμος. Το θέμα του εμβολιασμού είναι αυτό που κρίνει τη ζωή ή τον θάνατο».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εμβολιαστούν οι νέοι», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει όλοι οι νέοι άνω των 12 να κάνουν το εμβόλιο.

protothema.gr