Σαρώνει ο κορωνοϊός στις νέες ηλικίες

H καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, έκρουσε το καμπανάκι για τους νέους καθώς αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών τους στις ΜΕΘ, την ώρα που μειώνεται για τους άνω των 75 λόγω του εμβολιασμού.

«Αυξημένος είναι ο αριθμός των νεότερων που νοσηλεύονται στην Επικράτεια» επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου. Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με COVID φτάνουν τους 5.500 ασθενείς.

Την εβδομάδα που μας πέρασε φάνηκε μία σταθεροποίηση των νέων εισαγωγών σε απλές κλίνες COVID συνολικά στη χώρα με το μ.ο. της εβδομάδας να ξεπερνάει τις 500 εισαγωγές ανά ημέρα.

«Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η πίεση στο Σύστημα Υγείας συνεχίζεται να αυξάνεται ακόμα και σήμερα στη Β. Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου και για τους νέους τονίζοντας ότι περίπου 1/4 ασθενείς που νοσηλεύονται σήμερα σε ΜΕΘ είναι νεότεροι των 55 ετών. Από την άλλη σταθερά βλέπουμε μείωση των εισαγωγών στις ΜΕΘ των ασθενών άνω των 75.

Τώρα, μάλιστα, έχουμε περισσότερους στις ΜΕΘ στις ηλικίες 65-74 παρά υπερήλικες άνω των 75 ετών. «Τα οφέλη του εμβολιασμού πια είναι σαφή» σχολίασε.

Όσον αφορά τους διασωληνωμένους, αυτοί αυξάνονται κάτι που είναι «αναμενόμενο», καθώς η μέση διάρκεια παραμονής σε ΜΕΘ είναι 17 ημέρες και οι διασωληνώσεις ξεπερνούν τις αποσωληνώσεις.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα η κάλυψη των ΜΕΘ COVID σε όλη την Επικράτεια φτάνει το 86% και 91% στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Τέλος ο αριθμός των ατόμων σε ΜΕΘ επιβαρύνθηκε κατά 6% την εβδομάδα που μας πέρασε.

dikaiologitika.gr