Τα σενάρια και οι μνηστήρες για την ταινιοθήκη του Mega

Ποιος θα καταφέρει να κερδίσει το δυνατό αυτό «χαρτί»

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που θέτει το Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του, ανοίγει νέους δρόμους στον κόσμο των media.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει πρόσκληση σε επενδυτές, οι οποίοι θα κληθούν να πλειοδοτήσουν για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και συγκεκριμένα για την ταινιοθήκη, το σήμα και κάποια ακόμη «κομμάτια». Οι υποθέσεις, λοιπόν, που γίνονται είναι πολλές και τα ονόματα των «μνηστήρων» που θα διεκδικήσουν την περιβόητη ταινιοθήκη έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αν και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το αν ο πλειστηριασμός θα είναι για πώληση ή για ενοικίαση της ταινιοθήκης και του σήματος, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι παίκτες των media θα κάνουν την προσπάθειά τους και θα χτυπήσουν με δυνατά ποσά.

Δύο από τους πρώην μεγαλομετόχους του Mega, Ιβάν Σαββίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης, σίγουρα θα κάνουν τις δικές τους προσφορές. Ο ομογενής επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Open έχει θέσει ως στόχο να κάνει το κανάλι του το νέο Mega, καλύπτοντας το κενό που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες. Και μπορεί μέχρι στιγμής οι μετρήσεις της Nielsen να μην είναι με το μέρος του, όμως οι δραματικές και κωμικές σειρές του πάλαι πότε μεγάλου καναλιού θα αποτελέσουν ένα βήμα προς την κορυφή.

Την ίδια αξία έχει η ταινιοθήκη και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει καταθέσει φάκελο για την έκτη άδεια γενικού περιεχομένου και από το επόμενο διάστημα το νέο του κανάλι θα εκπέμπει (σ.σ. για αρχή τουλάχιστον) διαδικτυακά. Σε αυτό το νέο εγχείρημα, τα εν λόγω σίριαλ θα αποτελέσουν μία εξαιρετικά καλή αρχή. Πληροφορίες, βέβαια, θέλουν τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού να «χτυπάει» και το εμπορικό σήμα του Mega.

Οι προθέσεις του Θοδωρή Κυριακού του Ant1 είναι γνωστές. Στο επιχειρηματικό πλάνο του προέδρου του καναλιού του Αμαρουσίου φιγουράρει, εδώ και καιρό, η σκέψη για την απόκτηση της ταινιοθήκης του Mega. Ο Στρατής Λιαρέλης, ένα από τα κορυφαία στελέχη του καναλιού, να σημειωθεί, έχει μιλήσει ανοιχτά για το εν λόγω θέμα.

Κύκλοι αναφέρουν ότι η προαναφερθείσα λίστα θα συμπληρωθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο ιδιοκτήτης του Σκάι έχει κερδίσει το στοίχημα της ψυχαγωγίας τις τελευταίες σεζόν, εκτός από αυτό της ενημέρωσης, ενώ προσπαθεί να κάνει κάποιες φιλότιμες προσπάθειες και στη μυθοπλασία. Η πρόσφατη συνεργασία του με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου για τα νέα επεισόδια της σειράς «Λόγω Τιμής», μιας δουλειάς που αγαπήθηκε από το Mega, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για μελλοντικές «επενδύσεις» στη μυθοπλασία και -γιατί όχι- για την απόκτηση της ταινιοθήκης.

Τα σενάρια, φυσικά, δεν αποκλείεται να πληθήνουν το επόμενο διάστημα, με την είσοδο κι άλλων ενδιαφερόμενων που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στον κόσμο των media τον τελευταίο καιρό.

reader.gr