Σφοδρή επίθεση του Αιτωλικιώτη Νίκου Φίλη προς τον Στέφανο Κασσελάκη

Σφοδρή επίθεση κατά του νέου Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως είναι θέαμα και πως έχει ύφος Τραμπ, ενώ στο στόχαστρο έβαλε και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Φίλης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σημείωσε πως: «Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”».

Στη συνέχεια τόνισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης ξεχνά να μιλήσει για την Αριστερά, λέγοντας πως ο Κασσελάκης «είπε ότι θέλει να φτιάξει την δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», προσέθεσε.

Ωστόσο, δεν σταμάτησε εδώ και συνέχισε λέγοντας πως: «Πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε «Μεσσιανισμό».

Στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης έστρεψε τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει».

«Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, σκοπεύω να δώσω τη «μάχη» στο Συνέδριο του κόμματος. Πρέπει να γίνει το Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Γραμματέας της Κ.Ο. και ο Εκπρόσωπος Τύπου», συνέχισε.

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του λέγοντας: «Εάν το Νοέμβριο στο Συνέδριο υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι προφανές ότι ο κάθε ένας θα επιλέξει. Εγώ θα δω τη στιγμή εκείνη. Πάντως δεν είμαι δεδομένος ότι θα είμαι σε ένα κόμμα που δεν είναι της Αριστεράς».

Τέλος, επανήλθε στον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε πως «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδο του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Ο Αιτωλικιώτης Νίκος Φίλης: «Σοβαρές ελλείψεις στην Υγεία, τη Παιδεία και τη Διασοπυρόσβεση»