Shakshuka

Συστατικά

  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβγά

Για το σερβίρισμα

  • 2 τορτίγιες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • γιαούρτι στραγγιστό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε να καραμελώσει.
  • Βάζουμε το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον πελτέ πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, καπακώνουμε και βράζουμε για 3-4 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις τορτίγες σε τρίγωνα κομμάτια και τις απλώνουμε σε ένα ταψί, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, κύμινο, πάπρικα και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε για 5 λεπτά να γίνουν τραγανές.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, γιαούρτι και πάπρικα.

akispetretzikis.com