Σιδηρόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Το περίμενα χρόνια – Όνειρο να πάω στο Euro»

Ευτυχής για την εμπειρία του τελικού του UEFA Europa League ο Τάσος Σιδηρόπουλος, βάζει πλώρη για το Euro του 2021.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στον χθεσινό τελικό του Europa League ως τέταρτος διαιτητής. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο δεν έκρυψε τη χαρά του για την εμπειρία που περίμενε χρόνια, ενώ περιέγραψε και τις δυσκολίες του έργου του δεδομένης της έντασης που υπήρχε στους δύο πάγκους. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να κερδίσει τη συμμετοχή του και στο Euro του 2021.

Αναλυτικά, ο Τάσος Σιδηρόπουλος μίλησε για:

-την εμπειρία του τελικού: «Είμαι λίγο κουρασμένος, αλλά νιώθω πολύ ευτυχισμένος. Ήταν μια έντονη εμπειρία, ήταν κάτι που το περίμενα πολλά χρόνια να βρεθώ σε έναν τελικό. Με τον Ντάνι Μακέλι έχουμε πολύ καλή συνεργασία, είχαμε δουλέψει και στο παρελθόν και είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια. Κάναμε όλοι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να έχει όλη η διαιτητική ομάδα την καλύτερη δυνατή απόδοση».

-τον ρόλο του τέταρτου διαιτητή: «Ο ρόλος του τέταρτου δεν είναι να σηκώνει ταμπελάκια και να κάνει αλλαγές. Πρέπει να ελέγχει τους πάγκους και ήταν δύσκολο γιατί είχαμε δύο πολύ ενεργητικούς προπονητές. Επίσης αρμοδιότητες του τέταρτου είναι να βλέπει ό,τι δεν βλέπει ο διαιτητής που είναι μέσα στο γήπεδο και μπορεί να παρασυρθεί από τον ρυθμό του αγώνα».

-την έντονη ατμόσφαιρα στους δύο πάγκους στη διάρκεια του τελικού: «Οι δύο προπονητές δεν ήταν καθόλου ήσυχοι. Υπήρχε ένας έντονος διαπληκτισμός, εκεί που βγήκε και η κίτρινη κάρτα στον Κόντε. Οι δύο πάγκοι συμμετέχουν πολύ έντονα στον αγώνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο δύσκολη η κατάσταση».

-το επεισόδιο ανάμεσα σε Μπανέγα και Κόντε: «Κάτι διάβασα, αλλά ακόμη κι έτσι δεν πρέπει να ειρωνευόμαστε τον ηττημένο. Αυτά είναι προσωπικά θέματα δικά τους».

-τον τελικό του Europa League: «Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, με πολύ έντονο ρυθμό και πολλά γκολ. Οι ομάδες έχουν δυνατότητα πέντε αλλαγών, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν προχωρούν σε τόσες κινήσεις από τον πάγκο για να μην επηρεαστεί η χημεία τους. Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός. Ίσως δεν είχαν δυνάμεις ή τις κρατούσαν για την πιθανότητα παράτασης».

-το πώς πέρασε την καραντίνα: «Ζώντας στη Ρόδο είχα την τύχη να είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις. Στην Πορτογαλία που πήγαμε ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο και έπρεπε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις επαφές μας. Προσπαθούμε όλοι να προσέχουμε, θα ήταν τρομερά στενάχωρο να χάσει κάποιος έναν μεγάλο αγώνα λόγω κορωνοϊό».

-την προοπτική παρουσίας στο Euro 2021: «Είναι το μεγαλύτερο όνειρο για μένα, είναι ο μεγάλος μου στόχος. Συνεχίζω να δουλεύω σκληρά, προσπαθώ για το καλύτερο και θέλω να είμαι καλός στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, οι αρμόδιοι θα κρίνουν αν είμαστε άξιοι να πάμε σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Σίγουρα είναι καλό σημάδι ότι ήμουν στο Final 8 του Champions League και στον τελικό του Europa League. Μου δίνει μια ψυχολογική ώθηση, αλλά από μόνο του δεν φτάνει. Πρέπει να πάω καλά και στα επόμενα παιχνίδια. Έχουμε κάποια σεμινάρια διαδικτυακά της UEFA σε λίγες μέρες και κατόπιν στην Ελλάδα κάποια τεστ. Αγωνιστικά έρχονται πρώτα τα ματς για το Nations League και στη συνέχεια τα παιχνίδια της Super League».