Σίφνος: Βουβός θρήνος για τον θάνατο του 23χρονου φοιτητή – Τα αναπάντητα ερωτήματα

«Τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από την ιατροδικαστική έκθεση αναφέρουν καρδιοαναπνευστικη ανακοπή, ισχαιμία του μυοκαρδίου και εικόνα πνευμονικού οιδήματος» τόνισε γνωστός καρδιολόγος και προσωπικός φίλος της οικογένειας

Θλίψη και βουβό πόνο τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει προκαλέσει ο άδικος χαμός του 23χρονου φοιτητή ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή , σε παραλία της Σίφνου.

Όπως αποκαλύφθηκε από τη νεκροψία , ο 23χρονος Θανάσης υπέστη καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα.

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος Θανάσης βρισκόταν για διακοπές στη Σίφνο μαζί με τους φίλους του όταν βγαίνοντας από τη θάλασσα, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, αλλά ήταν ήδη αργά.

Μάλιστα όπως είχε γίνει γνωστό, ο άτυχος φοιτητής ήταν θετικός στον κοροναϊό, ωστόσο ακόμη ουδείς μπορεί να συσχετίσει τον κοροναϊό με την αιτία θανάτου.

Τι αναφέρει προσωπικός φίλος της οικογένειας

Ο γνωστός καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής, προσωπικός φίλος της οικογένειας, ενημερώθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τα ευρήματα που καταχωρίσθηκαν ως αίτια θανάτου του 23χρονου νέου.

«Τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από την ιατροδικαστική έκθεση αναφέρουν καρδιοαναπνευστικη ανακοπή, ισχαιμία του μυοκαρδίου και εικόνα πνευμονικού οιδήματος», λέει στο LamiaReport ο κ. Ιακωβής, έχοντας πάρει την άδεια και την εντολή από την οικογένεια να μεταφέρει την επιστημονική του άποψη για την ξαφνική απώλεια του Θανάση.

«Η νεκροψία δεν έδειξε κάποια φλεγμονή ή κάποια άλλη ασθένεια της στεφανιαίας αρτηρίας για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε και τις υπόλοιπες εξετάσεις. Δυστυχώς ανάλογα επεισόδια μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε άνθρωπο, που μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί, χωρίς να έχει ποτέ πρόβλημα με την καρδιά του».

Δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας

Όπως μας επιβεβαίωσε ο γνωστός καρδιολόγος, ο άτυχος νέος δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. «Προσωπικά δεν είχα εξετάσει ποτέ το Θανάση, η μητέρα του όμως που είναι εξαιρετική παθολόγος δεν είχε εντοπίσει ποτέ κάποιο καρδιολογικό θέμα. Σας είπα άλλωστε ότι και η ιατροδικαστική έκθεση δεν περιλαμβάνει κάτι παθολογικό στη στεφανιαία».

Με αφορμή δημοσιεύματα που ανέδειξαν την covid-19 ως αιτία θανάτου του νεαρού και κάποια πιο ακραία που έκαναν λόγο για παρενέργειες του εμβολίου ο κ. Ιακωβής ζήτησε να είμαστε συγκρατημένοι και κάποιοι να μην εκμεταλλεύονται ένα τέτοιο τραγικό γεγονός για να περνάνε τα δικά τους σενάρια.

«Ας μην ακούγεται και γράφεται ότι να ναι, από διάφορους πριν βγουν όσοι έχουν δει και έχουν εξετάσει, να μιλήσουν. Τα πρώτα ευρήματα δε δείχνουν αλλοιώσεις που σχετίζονται με την covid και καμιά από τις γνωστές και αντιμετωπίσιμες παρενέργειες των εμβολίων. Ας είμαστε προσεκτικοί σεβόμενοι τη μνήμη ενός θαυμάσιου παιδιού που έφυγε τόσο αναπάντεχα από κοντά μας και να είστε βέβαιοι ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να απαντηθούν τα ερωτήματα που μας βύθισαν στο βαρύ αυτό πένθος».

in.gr