Σήμερα, στις 11:00 το πρωί, το νέο σήμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Το νέο σήμα του κόμματος αποκαλύπτει εντός λίγων ωρών ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.
Συνέχεια στις σαρωτικές αλλαγές στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία ετοιμάζεται να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς μετά τον ευρύ και δομικό ανασχηματισμό σε επίπεδο προσώπων και την προώθηση της νέας γενιάς σε κομβικά χαρτοφυλάκια και θώκους, σήμερα στις 11:00 ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέσω Facebook το νέο σήμα του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε αυτό αφορούν τα μυστηριώδη βίντεο – teaser που ανεβαίνουν στο λογαριασμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη από την Παρασκευή και προαναγγέλλουν παρέμβασή του στο Facebook στις 11:00 το πρωί της Τρίτης.

Το έργο του νέου σήματος αλλά και συνολικά της νέας ταυτότητας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία εκπονείται εδώ και καιρό σε καθεστώς άκρας μυστικότητας από την επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος, η οποία έχει ενισχυθεί με νέα πρόσωπα, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr.

Η αλλαγή του σήματος εντάσσεται στο συνολικό rebranding που έχει ξεκινήσει ο κ. Τσίπρας, αρχικά σε επίπεδο προσώπων, με εμφανή στόχο να ανανεώσει το κόμμα, να προσδώσει φρεσκάδα, να εντείνει το αντιπολιτευτικό έργο και να δώσει μία έμφαση στη νεολαία, που ούτως ή άλλως αποτελεί και προνομιακό κοινό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως φάνηκε ακόμα και στην εκλογική ήττα του Ιουλίου του ‘19, που πήρε 37% με σαφές προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία η επιλογή να γίνουν οι αλλαγές σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση έρχεται ανοιχτά πλέον σε σύγκρουση με τη νεολαία σε μία σειρά από πεδία, γεγονός που δεν παραλείπει να επισημαίνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο ίδιος ο Αλέξης Τσιπρας σε παρεμβάσεις του (νόμος Κεραμέως για Α.Ε.Ι., στοχοποίηση νεολαίας για πανδημία, αστυνομική βία κατά νέων κλπ).

Τα μυστηριώδη teaser

Το πρώτο βίντεο που ανέβηκε την Παρασκευή είχε τη λέξη «Δημοκρατία» σε κόκκινο φόντο. Το δεύτερο τη λέξη «Αλληλεγγύη» σε πράσινο φόντο, το τρίτο τη λέξη «Δικαιοσύνη» σε κίτρινο φόντο και το τελευταίο (χρονικά) τη λέξη «Ελευθερία» ξανά σε κόκκινο φόντο.

Όλα τους ξεκινούν με το ίδιο σήμα, που εμφανίζει ένα «σπασμένο» αστέρι, με τα δύο του κομμάτια να σχηματίζουν το «Σ» και το «Υ» από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α…