Σήμερα στις 15:00 το τελευταίο «αντίο» στη Μαριέττα Γιαννάκου

Σήμερα στις 15:00 θα πουν το τελευταίο αντίο στην Μαριέττα Γιαννάκου συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο. 

Η Μαριέττα Γιαννάκου πέθανε σε ηλικία 71 ετών την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.

Η κηδεία της πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ θα γίνει δημοτική δαπάνη, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Χθες (1/3) στο έδρανό της στη Βουλή υπήρχε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα. Με θερμά λόγια μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Βουλής για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές, θέλω να ξεκινήσω τιμώντας τη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου, που θα μας συνοδεύει όλους. Είναι η πρώτη μας συνεδρίαση μετά την απώλεια μιας μεγάλης Ελληνίδας, μιας σπουδαίας γυναίκας, μιας μαχήτριας της παράταξης, μιας καλής φίλης, μιας πραγματικής αγωνίστριας της ζωής. Και κανείς δεν θα λησμονήσει τις κοινοβουλευτικές της πρωτοβουλίες, και στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, τους αγώνες της για την παιδεία, κατά των ναρκωτικών, για τα δικαιώματα των γυναικών. Την αποχαιρετούμε σήμερα με συγκίνηση και με ευγνωμοσύνη».

Το πρόβλημα υγείας

Η Μαριέττα Γιαννάκου είχε διακομιστεί εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά από πτώση που είχε από το αναπηρικό αμαξίδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αιμάτωμα και έδινε μάχη για αρκετές ημέρες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας 251

 

pronews.gr