Η Σκάλα του Μιλάνου επιστρέφει στην ενεργό καλλιτεχνική δράση

Μετά το παγκόσμιο σοκ της πανδημίας του κορωνοϊού, εξαιτίας της οποίας παρέλυσε, μεταξύ άλλων, και ο χώρος των τεχνών, οι μεγάλοι παγκόσμιοι καλλιτεχνικοί οργανισμοί έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν, δειλά – δειλά, τα επόμενα βήματά τους. Ανάμεσά τους και η περίφημη Σκάλα του Μιλάνου η οποία ανακοίνωσε πως θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της στις 12 Σεπτεμβρίου ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα θα παρουσιαστεί η πρώτη νέα της παραγωγή σε εξωτερικούς χώρους.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, μάλιστα, η διεύθυνση του πασίγνωστου λυρικού θεάτρου αποφάσισε να παρουσιάσει τις δύο πρώτες παραγωγές της νέας καλλιτεχνικής περιόδους σε εκείνες τις περιοχές της Ιταλίας που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Έτσι λοιπόν το Ρέκβιεμ του Βέρντι θα παρουσιαστεί αρχικά στις 7 Σεπτεμβρίου, στον καθεδρικό Ναό Ντουόμο του Μιλάνου και δύο ημέρες αργότερα στην Μπρέσια. Τις τρεις παραστάσεις θα διευθύνει ο διευθυντής ορχήστρας Ρικάρντο Σεγί.

Παρόλα αυτά, όπως παραδέχτηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του διάσημου λυρικού θεάτρου Ρικάρντο Σεγί, οι απώλειες εσόδων λόγω της πανδημίας υπολογίζονται σε περίπου 23 εκατ. ευρώ, ευτυχώς, όμως, χάρη στην γενναία οικονομική στήριξη των χορηγών και τη μείωση των εξόδων, η οικονομική ζημία δεν είναι ανεπανόρθωτη.

Τα ειδικά μέτρα προφύλαξης, ωστόσο, θα διατηρηθούν μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου τόσο όσον αφορά στο κοινό όσο και στους ίδιους τους καλλιτέχνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι οι όπερες του Τζουζέπε Βέρντι Λα Τραβιάτα και Αΐντα, θα εκτελεστούν υπό τη μορφή κονσέρτου και όχι στην αρχική πλήρη εκδοχή τους.

protothema.gr