Η σκηνοθέτης της νέας ταινίας του Iggy Pop στο Αγρίνιο – Πρεμιέρα για το 3ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου

Ποιος θα το περίμενε πως για 3η χρονιά το Αγρίνιο διαθέτει δικό του κινηματογραφικό φεστιβάλ και μάλιστα τη δική του πλέον «άτυπη» ακαδημία παραγωγής ταινιών. 

Από το 2020, όταν και ξεκίνησε το φεστιβάλ, ένα «νέο ρεύμα» παραγωγής ταινιών δημιουργήθηκε στο Αγρίνιο από την ομάδα του καλλιτεχνικού διευθυντή του, σκηνοθέτη, Γιώργου Λουριδά. Το Διεθνές Κινηματογραφικό φεστιβάλ Αγρινίου: «Οι Μονόλογοι της Λήδας» διαθέτει πλέον τμήμα παρουσίασης ταινιών που γυρίστηκαν στην πόλη, με εστίαση στους κινηματογραφικούς μονολόγους και την ιστορία της.

Η Sophie Blondy λοιπόν, σκηνοθέτης της ταινίας “Tell me Iggy”, αφιερωμένης στον πατέρα της punk rock, Iggy Pop, έρχεται στο Αγρίνιο για το 3ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του και θέλει να γνωρίσει από κοντά αυτό το «νέο κινηματογραφικό ρεύμα» που δημιουργήθηκε. 

Εκτός από την παρουσία της στην προβολή της ταινίας, σε μάθημα που θα δώσει η ίδια, θα μας μιλήσει για το πως μπορεί ένας κινηματογραφιστής να έρθει σε επαφή με μεγάλους σταρ και να τους προσεγγίσει για να κάνει ταινίες.

Επίσημος καλεσμένος του φεστιβάλ είναι και ο Herve Cohen, που μέσα απ’ το ντοκιμαντέρ του «Life Underground» (ένα μωσαϊκό από ιστορίες ανθρώπων στα μετρό του κόσμου) θα μας μιλήσει για το πως έπεισε απλούς ανθρώπους να του πουν τις ιστορίες τους και για το πως βρήκε χρηματοδότηση για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Το διπλό masterclass που θα παρουσιάσουν –δωρεάν– οι δυό τους στις 19/6 (την επόμενη μέρα μετά τη λήξη του φεστιβάλ) θα έχει εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό θέσεων και θα είναι αποκλειστικά για κατόχους εισιτηρίων του φεστιβάλ. Όσοι κλείσουν εισιτήρια πρώτοι και δηλώσουν συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας θα έχουν προτεραιότητα.

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής για το masterclass:

https://forms.gle/3fDhmbSqVBn1x9yT9

Εισιτήρια:

https://www.viva.gr/tickets/festival/theaterondemand/diethnes-kinimatografiko-festibal-agriniou

Το Πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Κινηματογραφικού φεστιβάλ Αγρινίου: «Οι Μονόλογοι της Λήδας»

 

Διαβάστε επίσης: Φαντασμαγορικές συμμετοχές και σημαντικές Ευρωπαϊκές ταινίες στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου 2023