Τη σκυτάλη από το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός» παίρνει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023» και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα ξεκινήσει το «Τουρισμός για Όλους 2023» (tourism4all) από το Υπουργείο Τουρισμού.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δεν είναι δεν είναι πρόγραμμα που ενεργοποιείται κάθε έτος όπως το πρόγραμμα Κοινωνικός τουρισμός. Το πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού δημιουργήθηκε και “έτρεξε” πρώτη φορά το 2020 για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού.

Για να πάρει κάποιος επιταγή για το «Τουρισμός για Όλους 2023» δεν πρέπει να έχει επιλεγεί ως δικαιούχος στο πλαίσιο του Προγράμματος “Κοινωνικός Τουρισμός” του ΟΑΕΔ και της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως από το εάν έκανε χρήση ή όχι της παροχής. Ως εκ τούτου η πλατφόρμα θα ανοίξει όταν ολοκληρωθούν οι αιτήσεις του κοινωνικού τουρισμού.

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το voucher διακοπών εφάπαξ, μπορεί όμως να επιμερίσει το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο αυτός επιθυμεί. Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού. Έτσι, το Πρόγραμμα συμβάλλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Τουρισμός για όλους 2023: Πώς θα πάρετε το voucher διακοπών

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2023» δεν έχει μοριοδότηση, αντίθετα δίνει επιταγές voucher διακοπών με κλήρωση σε όσους πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και κάνουν αίτηση.

Πώς κάνετε αίτηση στο tourism4all βήμα-βήμα:

  • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν. Το voucher διακοπών το 2022 ήταν 150€ ανά δικαιούχο και 200€ για ΑμεΑ, με αναπηρία από 67% και άνω.

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί:

Τα εισοδηματικά κριτήρια για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους
Τα εισοδηματικά κριτήρια για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους

Πώς εξαργυρώνεται η ψηφιακή επιταγή; Τί γίνεται εάν κάποιος δικαιούχος δεν διαθέτει smartphone για ανέπαφη πληρωμή ΝΦΨ;

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος. Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου.

Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής ακόμη και άνευ χρήσης τεχνολογίας NFC. Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών, μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!

Η αίτηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2023» υποβάλλεται στο https://vouchers.gov.gr/tourism4all

 

Διαβάστε επίσης: Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Τέλος χρόνου για αίτηση – Η ώρα των αποτελεσμάτων