SL-Μπελεβώνης: «Ευκαιρίες στα παιδιά, δεν θέλαμε να ξεφύγουμε από το μπάτζετ»

Δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Μάκης Μπελεβώνης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Τραϊανό Δέλλα, την Ευρώπη που πάλι δεν ήρθε και πλήθος άλλων θεμάτων. Ειδικότερα οι δηλώσεις του:

 

-Για τον Τραϊανό Δέλλα

Το πρωί ενημερωθήκαμε από τον Τραϊανό, τα υπόλοιπα προφανώς τα διαβάσατε. Ενημερωθήκαμε πρώτοι,πριν την δημόσια ανάρτηση, εξάλλου η συνεργασία μας ήταν άριστη και σε πολύ καλό επίπεδο. Λίγο πολύ εμείς επικοινωνούσαμε μαζί του και ξέραμε ότι ίσως συμβεί. Εντάξει, είναι μια εξέλιξη. Θα είναι κανονικά μέχρι τέλος αγωνιστικής.

-Για το ρεκόρ του ως προπονητής

Στη δήλωση περιγράφεται με τον καλύτερο τρόπο. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Νομίζω ότι πέρα από εμάς που το ξέρουμε, το έργο του στον Παναιτωλικό ήταν σημαντικό, και η πορεία της ομάδας και η ευκαιρία σε νέα παιδιά. Από εκεί και πέρα το σημαντικότερο απ’ όλα και για εμάς είναι ότι γνωρίσαμε αυτόν τον άνθρωπο Δέλλα, κυρίως με την σημασία της λέξης. Για εμάς είναι ένας φίλος ο οποίος θα μείνει για χρόνια και η φιλία αυτή πιστεύω πως θα συνεχιστεί.

-Για την σκέψη της Ευρώπης

Πάντα ήτανε και είναι στόχος. Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι ο στόχος να το κερδίζουμε και κάθε χρονιά θέλουμε να κάνουμε κι ένα βήμα προς τα μπροστά. Αλλά όταν βλέπεις τα πράγματα με ρεαλισμό, ξέρεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις γιατί δεν είναι με το τι θες εσύ μόνο ή πώς τα πας εσύ. Είναι και οι αντίπαλοι σου. Θέλαμε να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά, δεν θέλαμε να ξεφύγουμε από το μπάτζετ. Ήδη η ομάδα μπαίνει αρκετά χρήματα μέσα κάθε χρόνο, οπότε θέλουμε να δουλέψουμε σε ένα διαφορετικό πλάνο και ξεκινήσαμε από φέτος να το βάζουμε σε εφαρμογή. Είδατε ότι πήρανε πολλά νέα παιδιά ευκαιρίες κι αυτό μας δημιουργούσε την εντύπωση ότι πιθανόν ο στόχος της 5ης θέσης είναι αρκετά δύσκολος.

-Για το τελευταίο παιχνίδι και την προσφορά εισιτηρίων

Είναι μια προσφορά για τους κατόχους διαρκείας που χρόνια στηρίζουν την ομάδα. Επίσης, θέλουμε να έρθει κόσμος στο γήπεδο γιατί είναι το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας και παίζουμε με έναν αντίπαλο που έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αφού δεν υπάρχει βαθμολογικό άγχος θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, με ποιοτικούς παίκτες και από τις δυο ομάδες.

-Για τους οπαδούς του Άρη

Έχουμε δώσει εισιτήρια και έχουμε κρατήσει την θύρα 3. Υπάρχει απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης αλλά όχι μεμονωμένης οπότε όσοι έρθουν μπορούν να φιλοξενηθούν στην θύρα 3. Μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια οι φίλαθλοι του Άρη με τιμή 10 ευρώ. Η χωρητικότητα είναι μέχρι 500 άτομα.

Δεν υπάρχει λόγος να υπάρξουν προβλήματα και ο Άρης φιλοξένησε τους δικούς μας οπαδούς χωρίς προβλήματα στην έδρα του. Το ίδιο με χαρά περιμένουμε κι εμείς τους φιλάθλους του Άρη να απολαύσουν το παιχνίδι.

-Για την επιστροφή του Άρη

Δεν είναι μόνο το όνομα Άρης και οι φίλαθλοι γύρω από αυτό. Είναι μια από τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα και με μεγάλη ιστορία. Βλέπω ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια και πιστεύω να είναι έτσι αυτό που φαίνεται. Και στην δημιουργία ενός ποιοτικού ρόστερ αλλά βλέπω και πολλά έργα στις υποδομές είτε στο γήπεδο είτε στο προπονητικό, τα οποία είναι αναγκαία πλέον στο ποδόσφαιρο να υπάρχουν ομάδες που διαθέτουν πέρα από τους φιλάθλους τους και μια σωστή κατεύθυνση και στο αγωνιστικό κομμάτι και στο θέμα των υποδομών.

-Για την δυσάρεστη εμπειρία από φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ.

Δημιουργήθηκαν ένα – δυο επεισόδια τα οποία δεν θέλω να αναλύσω ποιος είχε την ευθύνη αλλά έχουμε μια φιλοσοφία, αυτή του να μπορεί να έρχεται ελεύθερα οποιοσδήποτε φίλαθλος ή οπαδός της ομάδας που παίζει στο γήπεδο μας και να φιλοξενείται με τον καλύτερο τρόπο. Το ίδιο θέλουμε να ισχύει και για τους δικούς μας φιλάθλους όταν αυτοί πηγαίνουν σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Αυτό θα το υποστηρίξουμε μέχρι τέλους, παρότι πολλές φορές σε αυτήν την φιλοσοφία μπορεί να αντιμετωπίσουμε και προβλήματα τα οποία δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

 

-Για την αναδιάρθρωση

Νομίζω είναι η μόνη σοβαρή πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι αυτήν την στιγμή γιατί και ως Λίγκα και ΕΠΟ, οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου, δεν έχουν καταθέσει μια διαφορετική πρόταση. Είναι μια πρόταση την οποία στήριξε και ο Υπουργός, όχι μόνο με λόγια αλλά και με την αναδιάρθρωση που ψήφισε. Έχει δώσει και χρήματα και χωρίς την παρέμβαση του κάποιες ομάδες δεν θα είχαν τηλεοπτικά συμβόλαια, θα ήταν δηλαδή ακόμα χειρότερο όσον αφορά τα έσοδα. Αν την στηρίξουμε και εμείς και αφήσουμε στην άκρη τις μεγάλες ομάδες και τις αντιπαραθέσεις, θα είναι καλύτερα.