SL1 – Π.Α.Ο.Κ.: Αξιωματικός του στρατού ο φίλαθλος που πέθανε – Χωρίς εμβόλιο οι συλληφθέντες

Υπολοχαγός του Στρατού Ξηράς ήταν ο άτυχος φίλος του Π.Α.Ο.Κ. που υπέστη ανακοπή καρδιάς έξω από το Γήπεδο της Τούμπας.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 47χρονου έξω από το Γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ. μετά το ντέρμπι με τον Άρη.

Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή έξω από την Τούμπα καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με το kranosgr.com ο 47χρονος ήταν στέλεχος του Στρατού Ξηράς και επρόκειτο για υπολοχαγό του Τεχνικού Σώματος.

Ο φίλαθλος του Π.Α.Ο.Κ. υπηρετούσε στο 308 Εργοστάσιο Βάσεως στη Θεσσαλονίκη και μόλις έγινε το περιστατικό διακομίσθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά.

 

Αυτεπάγγελτη έρευνα διεξάγεται, καθώς οι τρεις από τους τέσσερις οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. που συνελήφθησαν, δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για τον κορωνοϊό.

Όλα τα είχε ο Π.Α.Ο.Κ. μετά από όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Άρη για τη Super League 1, αυτό του έλειπε. Δεν του έφτανε η ήττα και τα επεισόδια των οπαδών του, η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει.

Το νέο αρκετά σοβαρό θέμα που προέκυψε έχει να κάνει με τους συλληφθέντες οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. Ο λόγος είναι πως από τα τέσσερα άτομα που προσήχθησαν για τα επεισόδια της Τούμπας, μόνο ένας είχε τα απαραίτητα έγγραφα για τον κορωνοϊό. Οι άλλοι τρεις δεν είχαν τίποτα μαζί τους και φέρονται να δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζαν πως έπρεπε να τα έχουν πάνω τους.

Όλα αυτά τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο πως κανείς δεν μπορεί να μπει σε Γήπεδο χωρίς τα συγκεκριμένα έγγραφα. Έτσι διεξάγεται αυτεπάγγελτη αστυνομική έρευνα σε βάρος των υπευθύνων του Γηπέδου της Τούμπας, οι οποίοι έχουν αναλάβει τους ελέγχους των πιστοποιητικών. Εκτός αυτών, ο εισαγγελέας απήγγειλε στους τρεις οπαδούς και επιπλέον κατηγορία για παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπεύθυνοι των ελέγχων αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτόφωρου, το οποίο εκπνέει τα μεσάνυχτα. Το όλο θέμα έχει πάρει έκταση, αφού τοποθετήθηκε σχετικά και ο Θάνος Πλεύρης. Ο Υπουργός Υγείας έστειλε το μήνυμα στον Π.Α.Ο.Κ. για τις κυρώσεις που έρχονται.

«Πληροφορήθηκα δυστυχώς ότι από τις χθεσινές συλλήψεις στο γήπεδο της Τούμπας υπάρχει κόσμος που ήταν ανεμβολίαστος. Πράγμα που σημαίνει ότι μια ομάδα δεν έκανε σωστά τον έλεγχο για τον κόσμο που μπήκε μέσα. Συνεπώς εκτός από τις κυρώσεις για τα περιστατικά βίας θα επιβληθούν και κυρώσεις για την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η δυνατότητα που δίνεται να υπάρχει κόσμος σε κάποιους χώρους αρκεί να είναι εμβολιασμένοι σε αυτό δεν υπάρχει διαπραγμάτευση από την πλευρά της πολιτείας. Όσοι δεν το τηρούν θα υποστούν κυρώσεις και θέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο. Κατανοώ ότι δεν μπορείς εύκολα να βλέπεις στα Γήπεδα ποιοι φορούν μάσκα και ποιοι όχι. Αλλά αν είναι ή όχι εμβολιασμένος μπορείς να το τηρήσει και αν δεν το κάνεις θα υποστείς τις κυρώσεις οι οποίες ενδεχομένως είναι και ποινικές λόγω της έκθεσης των υπόλοιπων φιλάθλων στον κίνδυνο της διασποράς».

Κώστας Παπαδόπουλος – sportime.gr