Παράλληλοι μονόλογοι, για fake διαλόγους

Δεν γίνεται, σύμφωνα με την εκτίμηση μου, να είσαι αιρετός και να καταθέτεις έναν δημόσιο λόγο που αφορά σε όλη την κοινωνία μέσα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με όρους και προϋποθέσεις που μόνο στην απαξίωση της πολιτικής συμβάλλουν.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσω τη σημερινή ανάρτηση για παράδειγμα του αντιδημάρχου με αρμοδιότητα τα οικονομικά του δήμου ή τις χθεσινές διαδικτυακές αψιμαχίες της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής της μικρότερης παράταξης του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες έγιναν με όρους… θα σεβαστώ την πολιτική αξιοπρέπεια και των τριών και δεν θα γράψω αυτό που σκέφτηκα όταν είδα τις συγκεκριμένες αναρτήσεις.

Εν πάση περιπτώσει, μόνο ως παραπολιτική μπορούν να αναπαραχθούν, αυτού του είδους οι δηλώσεις, γιατί η όποια άλλη αξιοποίηση τους μόνο προσωπικές ψυχολογίες ,μπορεί να ανακυκλώσει μόνο. Η οποιαδήποτε άλλη σοβαρή αντιμετώπιση τους, μόνο κακό στο κύρος των προσώπων που τις διατυπώνουν, κατά την εκτίμηση μου πάντα, μπορούν να προκαλέσουν.

Να ξεκινήσουμε από τη σημερινή ανάρτηση του κ. Φωτάκη, η οποία αναφέρει:

«Ας ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής πως μια σύσκεψη των Επικεφαλής Παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποτελεί θεσμικό όργανο του Δήμου.
Σαφώς και στα πλαίσια ενημέρωσης και κοινής θέσεως για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Πόλη “επιβάλλεται” να αναζητηθούν -προπαρασκευαστικά- στοιχεία άμβλυνσης τυχόν διαφοροποιήσεων.

Σε καμία περίπτωση όμως αυτές δεν μπορεί να είναι δεσμευτικές- χωρίς συζήτηση- για το σώμα (ΔΣ) αφού σε αυτό λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις εκτός και ο νόμος αλλιώς ορίζει πχ Εκτελεστική επιτροπή ή Οικονομική Επιτροπή κλπ.

Παρατηρώ πως στην ατζέντα επιχειρείται να μπεί ένα θέμα υπερωριών σχετικά με τους Υπαλλήλους με κάθε τρόπο και κόστος.
Αλήθεια τι θέμα υπάρχει πλέον με τις υπερωρίες;

Στη διάθεση της οικονομικής υπηρεσίας τουλάχιστον, δεν γνωρίζω να υπάρχει από καμία Διεύθυνση, καμία ΑΠΛΗΡΩΤΗ υπερωρία που δεν έχει δρομολογηθεί, ειδικά μετά το τελευταίο εντέλεσθαι του Δημάρχου.

Επαναδιατυπώνω: Σπέκουλα που στοχεύει να ψηφοθηρήσει εργαλειοποιώντας τους υπαλλήλους του Δήμου είναι απλά στοιχείο οπορτουνισμού».

Πάμε και στις χθεσινές αναρτήσεις Καραμητσόπουλου και Σταρακά, αντίστοιχα και ως ακολούθως:

“Επικοινωνιακή εκμετάλλευση”

“Το να αποχωρείς από μια άτυπη συνάντηση των Επικεφαλής των Παρατάξεων που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου για να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα και στη συνέχεια να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς επικοινωνιακά το θέμα των υπερωριών, παραπληροφορώντας και λέγοντας ανακρίβειες, για να χαϊδέψεις τα αυτιά των εργαζομένων και της κοινωνίας φανερώνει ένδεια πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων.

Είναι μια συμπεριφορά παλαιοκομματικού τύπου που υποτιμά τους πολίτες και προσβάλει όλους όσους είμασταν παρόντες καθώς η συνάντηση αυτή δεν έγινε με θέμα αποκλειστικά τις υπερωρίες αλλά για μια σειρά θεμάτων όπως μας ενημέρωσε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος που ουδέποτε μας είπε ότι θα είναι παρόντες οι εργαζόμενοι.

Αυτό όμως που πραγματικά προκαλεί είναι ότι λίγο νωρίτερα η ίδια είχε δηλώσει ότι πρέπει να εκδώσουμε μια κοινή ανακοίνωση για όσα θα συζητήσουμε. Στη συνέχεια “συνεπής” σε όσα είπε αποφάσισε να “πληροφορήσει” μόνη της τα ΜΜΕ.

Τελικά οι πολίτες έχουν ένστικτο!!!

ΥΓ: Φυσικά η “Συμμαχία Πολιτών” δεν έχει καμιά αντίρρηση για μια συνάντηση του Δημάρχου, των Επικεφαλής των Παρατάξεων, των υπηρεσιακών παραγόντων και των εργαζομένων για το θέμα των υπερωριών“.

Η απάντηση Σταρακά

“Πρώτη φορά βλέπω εκλεγμένο και μάλιστα επικεφαλής δημοτικής παράταξης,από τον προοδευτικό χώρο υποτίθεται, να γράφει στο facebook σαν να ήταν το γραφείο Τύπου του δήμου Αγρινίου! Εκεί που με ξεπερνά όμως είναι το σημείο της ανάρτησης όπου, αναφερόμενος στις εκλογές, λέει “τελικά οι πολίτες έχουν ένστικτο”, προφανώς ευτυχής που δήμαρχος έγινε κάποιος αρεστός στον ίδιο, δυστυχώς μακριά από τα προβλήματα των δημοτών! Εγώ δεν θα υποπέσω στο ατόπημα να μην αναφέρω το όνομα του, όπως έκανε εκείνος για μένα. Αναφέρομαι στον Γιώργο Καραμητσόπουλο. Κρίμα…”

Αυτές είναι οι αναρτήσεις στα social του αντιδημάρχου και των δύο επικεφαλής.

Τα συμπεράσματα για την ποιότητα αυτού του δημόσιου λόγου δικά σας.

Εγώ δεν θα μπω στον πειρασμό να κριτικάρω το ύφος αυτών των τριών παράλληλων μονολόγων, που συνιστούν fake διάλογο.


Λευτέρης Τηλιγάδας

«Agrinio 365» Media group – Antenna-star.gr, AgrinioTimes.gr