Η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε στο περιστατικό αλλά και στο γεγονός που την έκανε να αποφασίσει να μιλήσει για τον βιασμό της μετά από τόσα χρόνια.

«Όταν έγινε η αγωγή στον Κακλαμανάκη μείναμε όλοι έκπληκτοι γιατί ο καθένας είχε υποστεί κακοποίηση λεκτική, εκφοβισμό» απο την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας και «ήταν μια αφορμή για εμένα να σκεφτώ πολύ καλά ότι είχε έρθει η ώρα να μιλήσω στην δικαιοσύνη», αποκάλυψε.

«Είχαμε πόλεμο από την Ομοσπονδία, μας είχαν εκφοβίσει. Μου είχαν επιτεθεί, μου έλεγαν ότι είμαι ένα τίποτα και δεν θα φέρω καμία διάκριση. Ένας εκ των παραγόντων ήταν πιο φιλικός και σε αυτόν είχαμε στρέψει όλες μας τις ελπίδες. Μέχρι τότε νομίζαμε πως ήταν με το μέρος μας. Δεν ήταν κακοπροαίρετος. Ήταν πιο φιλικός και μίλαγε για εμάς με τον πρόεδρο», είπε η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας στο MEGA.
H Σοφία Μπεκατώρου και η Αιμιλία Τσουλφά είχαν πάει σε αποστολή στην Ισπανία και «μόλις μάθαμε ότι θα ήταν μαζί μας ο παράγοντας χαρήκαμε».

«Όταν ήταν σε εκείνη την αποστολή μαζί μας ήμασταν πιο ανακουφισμένοι με την Αιμιλία Τσουλφά. Ήμουν η πιο μικρή της ομάδας. Την τελευταία μέρα γιορτάσαμε όλοι μαζί και επιστρέψαμε κατά δυο. Εγώ ήμουν με τον συγκεκριμένο παράγοντα», αποκάλυψε.

Ενώ η Σοφία Μπεκατώρου γυρνούσε στο ξενοδοχείο με τον παράγοντα «με φίλισε και πάγωσα. Απομακρύνθηκα από κοντά του. Αλλάξαμε πεζοδρόμιο και πήγαμε προς το ξενοδοχείο. Στο ασανσέρ μου είπε να πάω στο δωμάτιο του και του είπα “καληνύχτα”. Μου λέει “έλα δυο λεπτά τώρα φοβάσαι;” Του είπα “δεν φοβάμαι” και πήγα».

«Όταν μπήκα μέσα, απλά μιλούσαμε για τους αγώνες και με πλησίαζε περισσότερο. Απομακρυνόμουν. Άρχισε να με ακουμπάει να με ρίχνει στο κρεβάτι και προσπάθησα να του δείξω πως δεν υπάρχει επιθυμία και συναίνεση. Προσπαθούσε να με βγάλει τρελή. Σηκώθηκα να φύγω και μου λέει “που πας τώρα;”. Όταν κάποια στιγμή ήταν πάνω μου, του λέω “δεν καταλαβαίνεις ότι δεν θέλω;”», θυμάται η Σοφία Μπεκατώρου.

«Προσπάθησα να αντιδράσω και ήθελα να τον σπάσω στο ξύλο, αλλά ήταν μεγάλο κεφάλι στην Ομοσπονδία. Όταν τελείωσε, συνειδητοποίησα πως με είχε βιάσει. Και τελικά είχα γίνει θύμα. Έφυγα γρήγορα και ανέβηκα στο δωμάτιο μου. Ένιωθα ντροπιασμένη και πολύ θυμωμένη με τον εαυτό μου. Ο σύντροφος μου τότε ήθελε να πάει να τσακωθεί. Δεν τον άφησα επειδή ήταν και αυτός αθλητής. Ένιωθα εγκλωβισμένη, πιόνι», αναφέρει.

 

«Πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό;»

«Ο παράγοντας αποφάσισε κάποια στιγμή να επικοινωνήσει μαζί μου έπειτα από δυο εβδομάδες, αλλά δεν ήθελα να τον συναντήσω. Τελικά συναντηθήκαμε σε δημόσιο χώρο, στην παραλιακή, και μόλις μπήκα στο αυτοκίνητο του είπα “πως μπόρεσες να το κάνεις αυτό;”. Ο γιος του ήταν ένα χρόνο μικρότερος μου. Του είπα “φαντάζεσαι να το είχαν κάνει στο παιδί σου;” Ήταν σαν πατέρας μου. Δεν ήταν συζήτηση προσπαθούσε να με ηρεμήσει και του είπα πως δεν θέλω να με ξανά ενοχλήσει ποτέ. Τον απείλησα πως αν με ξανά πλησιάσει θα τον καταγγείλω. Η στάση μου άλλαξε και η ζωή μου για πάντα. Τη στιγμή του βιασμού στην Ισπανία έχασα ότι εκτίμηση είχα για τον εαυτό. Δεν τον κατήγγειλα αμέσως και μετά ένιωθα εγκλωβισμένη ή θα έπρεπε να χάσω το όνειρο μου. Ένιωθα μεγάλο βάρος της ευθύνης και δεν ήθελα να καταστρέψω το όνειρο το δικό μου και της Αιμιλίας, εξομολογήθηκε η Σοφία Μπεκατώρου.

Η αλλαγή συμπεριφοράς

«Η συμπεριφορά μου ήταν επιθετική και αλλοπρόσαλλη και έπρεπε να προσέξω τον εαυτό μου. Όταν άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά μου προς τον παράγοντα, αντιδρούσε αρνητικά απέναντι μου και με απαξίωνε. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δεν είχαμε βοήθεια, αλλά πόλεμο. Πολλοί με είχαν προειδοποιήσει πως μπορεί να με σαμποτάρουν. Υπήρχαν στημένοι αγώνες, είχα ενημερώσει την ΕΟΕ, αλλά ποτέ δεν δικαιώθηκα. Ξαφνικά εξαφανιζόντουσαν επιτροπές και έγγραφα. Όλοι οι άνθρωποι γύρω από την Ομοσπονδία είναι μια κλίκα. Δεν ήθελα να έρχομαι σε επαφή μαζί τους. Τότε, δεν ήμουν παντρεμένη. Όταν το μοιράστηκα μαζί του, του προκάλεσε μια δυσφορία. Δεν υπήρχε μάρτυρας. Μου έλεγε πως θα το αποδείξεις και αν δεν υπάρχει μάρτυρας μπορεί να του κάνω καταγγελία και συκοφαντική δυσφήμιση. Ήμουν εγκλωβισμένη και ένιωθα αγανάκτηση και πάλι έπρεπε να το θάψω», αποκάλυψε.

«Αυτός ο άνθρωπος την “πέφτει” σε 15χρονα»

«Στα χρόνια που πέρασαν το εμπιστεύτηκα σε φίλους, συναθλητές και στον ψυχολόγο μου. Έκανα απόπειρες να το πω, αλλά λόγω αθλητισμού σκεφτόμουν το ίδιο.Στα χρόνια που περνάγανε το εκμυστηρεύτηκα σε φίλους, συναθλητές, στην ψυχολόγο μου. Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι αυτό το πράγμα ωρίμαζε. Ήξερα ότι θα έχω να αντιμετωπίσω κάτι πολύ μεγάλο που δεν ήξερα αν μπορώ να το διαχειριστώ. Όταν έγινε η αγωγή στον Κακλαμανάκη μείναμε όλοι έκπληκτοι γιατί ο καθένας είχε υποστεί κακοποίηση λεκτική, εκφοβισμό. κάθε είδους κατάχρηση εξουσίας. Όλοι τα είχαμε υπομείνει για τόσα χρόνια. Η αγωγή ήταν μια αφορμή για εμένα να σκεφτώ πολύ καλά ότι είχε έρθει η ώρα να μιλήσω στην δικαιοσύνη», αποκάλυψε.

«Όταν κλήθηκα σαν μάρτυρας κατέθεσα στον εισαγγελέα το συμβάν και κατονόμασα τον παράγοντα. Ήμουν πλέον ήσυχη ότι έχω κάνει το σωστό βήμα, ότι έχω μιλήσει στην δικαιοσύνη. Ήμουν αποφασισμένη να δώσω αυτή τη μάχη που ήταν έξω από το νερό αλλά θα μπορούσε να εξυγιάνει τον αθλητισμό και την ιστιοπλοΐα», τόνισε.

«Μετά την καταγγελία πέρασε καιρός και παρακολούθησα μια σχετική συζήτηση. Θυμήθηκα τον δικό μου βιασμό και μια περίπτωση που τυχαία κάποιος γονέας όταν του είπα ότι κάνω ιστιοπλοΐα μου είπε “α ξέρεις τον τάδε; αυτόν που την πέφτει σε 15χρονα;”. Τότε συνειδητοποίησα ότι έχει να κάνει και με άλλους. Ότι μπορεί να κακοποιεί και άλλα παιδιά. Συνειδητοποίησα ότι μπορεί να έχω κάνει αυτό που πρέπει νομικά αλλά ηθικά αυτός κυκλοφορούσε ελεύθερος χωρίς καμία συνέπεια», αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου.