Σοφία Βόσσου και Δάφνη Μπόκοτα θυμούνται μαζί τη Eurovision της «Άνοιξης» (Videos)

Στην εκδήλωση του OGAE Greece το περασμένο Σάββατο (Μ.Π.Λ.Ε. 2022 – Eurovision Special) βρέθηκαν δύο εμβληματικές μορφές της Eurovision, δύο κυρίες που άφησαν το δικό τους στίγμα στον Διαγωνισμό!

Η Mrs. Eurovision Δάφνη Μπόκοτα με τα 18 αξέχαστα χρόνια σχολιασμού του Διαγωνισμού και η μοναδική Σοφία Βόσσου που έφερε την «Άνοιξη» στη σκηνή της Eurovision!

Η πάντα άνετη και γεμάτη ζωντάνια Δάφνη Μπόκοτα, μίλησε για τα χρόνια που μετέδιδε τον διαγωνισμό στην Ε.Ρ.Τ. και μας σύστησε τον «λόγο» που δεν ήταν στο σχολιασμό της Eurovision το 1998… κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον ταλαντούχο γιο της Νίκο που ασχολείται με την υποκριτική και το τραγούδι.

Μια σημαντική στιγμή για εμάς τους fans ήταν η αναγνώριση από τη Δάφνη Μπόκοτα της αγάπης που έχουμε για τη Eurovision όλα αυτά τα χρόνια και για το πόσο στηρίζουμε τις ελληνικές συμμετοχές κάθε χρόνο… Και όπως είπε: «Όλα αυτά δε ξεχνιούνται!» Λόγια ξεχωριστά, από μια ξεχωριστή προσωπικότητα… Επίσης, της παραδόθηκε το πρώτο εξώφυλλο που έκανε ως παρουσιάστρια της Ε.Ρ.Τ.

Η Σοφία Βόσσου τιμήθηκε και βραβεύτηκε από το επίσημο σωματείο φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece για τα 30 χρόνια από την βραδιά της Ρώμης με την διαχρονική «Άνοιξη», γεγονός που την έκανε να συγκινηθεί. Ήταν μια στιγμή που περίμενε όλα αυτά τα χρόνια, και εμείς οι fans του διαγωνισμού μέσω του Προέδρου του σωματείου μας Πάρι Τσουλφά την κάναμε πραγματικότητα, απονέμοντας την τιμητική πλακέτα στην αγαπημένη καλλιτέχνιδα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη Δάφνη Μπόκοτα, το γιο της Νίκο, τη βράβευση της Σοφίας Βόσσου και όλα όσα είπαν για τη Eurovision και την «Άνοιξη»:

Δάφνη Μπόκοτα: «Δεν αποτινάζεται από πάνω μου η Eurovision»!

H Δάφνη Μπόκοτα δεν χρειάζεται να αποδείξει πόσο πολύ αγαπάει τη Eurovision. Ακόμα και οι μικρότεροι που δεν πρόλαβαν να την απολαύσουν στο τιμόνι της παρουσίασης, από όπου επί 18 χρόνια μας συντρόφευε στην στην πιο λαμπερή και αγαπημένη μας βραδιά όλης της χρονιάς, σίγουρα αντιλήφθηκαν ότι Δάφνη Μπόκοτα και Eurovision δεν μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν.

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε η αγαπημένη μας Δάφνη και στην εκπομπή «Super Katerina» του Alpha TV που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην εκδήλωση του σωματείου μας.

«Δεν γινόταν να λείπω από αυτή τη βραδιά, γιατί 18 χρόνια δεν είναι και λίγα. Δεν αποτινάσεται η Eurovision από πάνω μου. Παραμένει τόσο δυνατή όσο ήταν και όταν έκανα την παρουσίαση» δηλώνει η Δάφνη Μπόκοτα.

Για τις αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον διαγωνισμό τραγουδιού η παρουσιάστρια αναφέρει: «Συμφωνώ να ψηφίζει το κοινό στους ημιτελικούς. Εκεί δεν απευθύνεται; Ούτε φουλ επιτροπές, ούτε φουλ κοινό». Για το ενδεχόμενο επιστροφής της στο «τιμόνι» του σχολιασμού ξεκαθαρίζει: «Θα μπορούσα να επιστρέψω αν είχα μία πρόταση και με ενδιέφερε. Βαθμολογία δε θα με ενδιέφερε καθόλου να δώσω. Αν ήταν να έχω κάποιον ρόλο στην επιλογή του τραγουδιού, ευχαρίστως να το συζητούσα».

Σοφία Βόσσου: «Την «Άνοιξη» τη δικαίωσε ο χρόνος και πήρε το βραβείο που δεν πήρε στη Eurovision

Η αγαπημένη Σοφία Βόσσου έκανε δηλώσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης του OGAE Greece στην εκπομπή «Super Katerina» στον Alpha. Η εκπρόσωπός μας στη Eurovision 1991 με την «Άνοιξη» του Ανδρέα Μικρούτσικου αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη βράβευσή της από το σωματείο μας, αναφέρθηκε τόσο στην όμορφη εμπειρία όσο και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν ως αποστολή στη Ρώμη. Πέρα από τα έξοδα που έπρεπε να καλύψουν οι ίδιοι κατά τη διαμονή τους εκεί, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπήρξε με την αντικατάσταση την τελευταία στιγμή του σαξοφωνίστα που αρρώστησε από έναν άλλον ηλικιωμένο που πέταξε κάτι «κοκοράκια» όπως χαρακτηριστικά είπε, τα οποία όμως εκείνη δεν τα κατάλαβε την ώρα που τραγουδούσε.

Επίσης, εκφράστηκε με πολύ θετικά λόγια στο ενδεχόμενο της συμμετοχής του Κωνσταντίνου Αργυρού στη Eurovision και δεν παρέλειψε να δώσει την πρότασή της για το πως θα μπορούσε να εμφανισθεί στη σκηνή.

Ρήνα Κωνσταντοπούλου – ogaegreece.com