Soft cookies σοκολάτας

Συστατικά

  • 450 γρ. κουβερτούρα
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. κακάο
  • 120 γρ. καρυδόψιχα

Για το σερβίρισμα

  • γάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε ένα μπολ 350 γρ. κουβερτούρα, το βούτυρο, και τοποθετούμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας η βάση του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό (μπεν μαρί).
  • Αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφαιρούμε το μπολ από το μπεν μαρί.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με το σύρμα τα αβγά με τα δύο είδη ζάχαρης και το εκχύλισμα βανίλιας για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια προς χαμηλή και αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας.
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το αλεύρι και το κακάο.
  • Ψιλοκόβουμε τα 100 γρ. της κουβερτούρας που έχουν περισσέψει και την καρυδόψιχα, τα ρίχνουμε στο μπολ, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα των στερεών στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
  • Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη, και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα και καλύπτουμε δύο ίσια ταψιά με λαδόκολλα.
  • Βγάζουμε το μπολ με τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 γρ.
  • Μεταφέρουμε τα μπαλάκια στα ταψιά αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας.
  • Βάζουμε τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο. Προσοχή, μόλις βγάλουμε τα ταψιά από τον φούρνο τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά, αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα στην άκρη να κρυώσουν.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με γάλα.

akispetretzikis.com