«ΣΟΚ» για Ολυμπιακό και Π.Α.Ο.Κ. – Αυτόν «έκοψαν» και πάει στη Γιουβέντους με 30 εκατομμύρια!

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή όταν τον βλέπει στα 15 και στα 16 του. Μπορεί, βάσει ταλέντου, να κάνει μια (σχετικά) ασφαλή εκτίμηση δυνατοτήτων, αλλά ως εκεί, τίποτα περισσότερο.

Στην περίπτωση βέβαια του Ερλινγκ Χάαλαντ το… πράγμα φαίνονταν, αφού ο Νορβηγός φουνταριστός δεν άφηνε τίποτα όρθιο στην εξέλιξη του σε επαγγελματία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ σκοραρίσματος είτε με την προηγούμενη ομάδα του (και τα φυτωριακά της τμήματα),  τη Μόλντε είτε με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Νορβηγίας.

Και πάλι όμως, είναι εύκολο μια ελληνική ομάδα να δώσει 2,5 εκατ. ευρώ για έναν 16χρονο; Και, παράλληλα, μπορεί κανείς να την «κατηγορήσει» πως δεν το έκανε; Πριν τρία περίπου χρόνια λοιπόν, έχει όντως δημοσιοποιηθεί πως το scouting του Ολυμπιακού είχε ξεχωρίσει τον 16χρονο τότε Νορβηγό. Ο τότε μάνατζερ του, Τζιμ Σολμπάκεν, είχε προσεγγιστεί από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είχαν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του αφού ήταν αυτός που είχε φέρεις τον Πειραιά τον Ομάρ Ελαμπντελαουί (πλέον, δεν τον εκπροσωπεί), ενώ οι δύο πλευρές είχαν συνεργαστεί και σε άλλες μεταγραφικές υποθέσεις.

Μόλις όμως τα 2,5 εκατ. ευρώ έπεσαν στο τραπέζι ως μίνιμουμ απαιτήσεις της Μόλντε, οι «ερυθρόλευκοι» – παρά τις θετικές εισηγήσεις που έκανε ο Φρανσουά Μοντεστό – δεν προχώρησαν στο παραμικρό, κλείνοντας γρήγορα την υπόθεση. Δεν ήταν όμως οι μόνοι, αφού ο Χάαλαντ προτάθηκε και στον Π.Α.Ο.Κ. Με τα ίδια (πάνω – κάτω) χρήματα, την εποχή που ο «δικέφαλος» επιχειρούσε (κυρίως μέσω των προσβάσεων του Δανού Φρανκ Αρνεσεν), άνοιγμα στην σκανδιναβική αγορά.  Και εδώ όμως, το ποσό που αξίωνε η Μόλντε θεωρήθηκε υπερβολικό για έναν σούπερ ταλαντούχο μεν έφηβο, πλην όμως 16χρονο και έτσι ούτε οι πρωταθλητές προχώρησαν για να δοκιμάσουν την τύχη τους περαιτέρω.

Η συνέχεια βέβαια γνωστή. Ο Χάαλαντ μετακόμισε στη Σάλτσμπουργκ έναντι 5 εκατ. ευρώ, φέτος ουσιαστικά «συστήθηκε» στο κορυφαίο επίπεδο παίζοντας και σκοράροντας συνεχώς στο Τσάμπιονς Λιγκ και απασχόλησε την…ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τη μάχη όμως των κορυφαίων για την υπογραφή του φαίνεται πως κερδίζει η Γιουβέντους, η οποία σύμφωνα με χτεσινοβραδινά δημοσιεύματα καταβάλλει στους πρωταθλητές Αυστρίας 30 εκατ. ευρώ και προσφέροντας στον ίδιο τον 19χρονο Νορβηγό 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως για πενταετές συμβόλαιο τον ντύνει στα «μπιανκονέρι».

sportdog.gr