Σοκολατένια μπισκότα βρώμης με μέλι

Υλικά

  • 3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ. μέλι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό
  • 50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 130 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.σ. Nesquik
  • 50 γρ. αποξηραμένα cranberries

Εκτέλεση

1) Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το αυγό και το νερό και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, τις νιφάδες βρώμης και το Nesquik.

3) Ρίχνουμε το μείγμα Nesquik στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά σε μαλακή ζύμη.

4) Προσθέτουμε τα cranberries και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.

5) Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας κενά μεταξύ τους.

6) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, στον αέρα, για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

7) Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

madameginger.com