Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δ. Ελλάδας: «Απαλλαγή από ΕΝ.Φ.Ι.Α. και Τέλη Κυκλοφορίας»

«Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα πρωτόκολλα λειτουργίας των χώρων εργασίας μας για το χειμώνα που έρχεται.

Πριν καν ανοίξουν οι χώροι εστίασης και διασκέδασης και ψυχαγωγίας γνωρίζουμε, ότι και αυτός ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για όλους μας.

Λιγότερα μαγαζιά θα ανοίξουν για λιγότερες μέρες, με πίεση για μικρότερα μεροκάματα για τους συναδέλφους. Το Κυβερνητικό αφήγημα για το καλοκαίρι ήταν «να ανοίξει ο τουρισμός και αν πάει καλά θα κερδίσουμε όλοι». Οι μουσικοί όχι μόνο δεν βρήκαμε μετά από τόσους μήνες ανεργίας την ευκαιρία να ζήσουμε από τη δουλειά μας, αλλά χαρακτηριστήκαμε και ο βασικός παράγοντας διάδοσης της μόλυνσης. Αποφάσισε να κόψει όποια επιδότηση έδινε, από τον Ιούνιο και μετά, ενώ προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα μας, χωρίζοντας μας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε ένα χειμώνα που θα χαρακτηριστεί, από την υπολειτουργία των χώρων εργασίας μας και τις μεγάλες πιέσεις για να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι αμοιβές μας. Τέτοια σημάδια ήδη υπάρχουν.

Απαιτούμε:

  • Συνέχιση της επιδότησης μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών (και αυτών που γράφτηκαν μετά τις 10/1), από το Ιούνιο και για όσο διάστημα το επάγγελμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.
  • Απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και τα Τέλη Κυκλοφορίας.
  • Να υπολογισθούν τα ένσημα από το επίδομα, μέσω Μητρώου, με βεβαίωση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για κάθε εργαζόμενο, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική κάλυψη όλων, αλλά και η επιδότηση ανεργίας και η παροχή του εποχικού βοηθήματος.
  • Μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους».