Σουλτάν Κανταΐφι, ο Βασιλιάς τών Εκμέκ!!!!

Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΐΦΙ

1/2 κιλό κανταΐφι
200 γραμ. βούτυρο αγνό ( πρόβειο )
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

800 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 ποτήρια του νερού νερό
1 βανιλίνη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΡΕΜΑ

1 1/2 κιλό γάλα
7 κρόκοι αυγών
7 κουταλιές της σούπας κοφτές σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη κρυσταλλική
ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΡΕΜΑ

250 γραμ. κρέμα σαντιγύ
250 γραμ. κρέμα μαρέγκα ( ζαχαροπλαστείου )
100 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

ΕΚΤEΛΕΣΗ

  • Σε μέτριο βαθύ ταψί ξάνουμε το κανταΐφι.Το περιχύνουμε με το βούτυρο καμένο και το ψήνουμε για λίγο στο φούρνο έως ότου πάρει ξανθό χρώμα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με καυτό το σιρόπι. Ετοιμάζουμε την πρώτη κρέμα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους 7 κρόκους με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και εναλλάξ το γάλα και το κόρν φλάουρ.Την βάζουμε σε κατσαρόλα και την βάζουμε στην φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, και όπως είναι καυτή τη ρίχνουμε πάνω στο κανταΐφι και την απλώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος και την αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα ετοιμάζουμε την δεύτερη κρέμα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγύ με λίγο γάλα ( 2 δαχτυλάκια του ποτηριού ) ώσπου να αφρατέψει. Ρίχνουμε και την μαρέγκα ανακατεύοντας τη με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι.Τη ρίχνουμε και αυτή μέσα στο ταψί στρώνοντας τη ισόπαχα.
  • Τέλος ρίχνουμε από πάνω μια βανιλίνη και το καβουρντισμένο αμύγδαλο. Το ταψί το τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες, όχι στην κατάψυξη. Καλή Επιτυχία!!!