Σούπα αβγολέμονο

Συστατικά

1 1/2 λίτρο σούπα, που έχει περισσέψει, μοσχάρι ή κοτόσουπα
100 γρ. ρύζι γλασέ, προαιρετικά
Για το αβγολέμονο
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
αβγά, μέτρια
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
φέτες λεμόνι
παξιμάδια

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

General
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Προαιρετικά, αν θέλουμε η σούπα μας να έχει ρύζι, μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το ρύζι γλασέ και βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Για το αβγολέμονο
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε αργά 2-3 κουταλιές από τη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς.
Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ πίσω στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει ελαφρά.
Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.
akispetretzikis.com