Σουβλάκι χοιρινό με πιπεριές

Μέθοδος Εκτέλεσης

-Τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι τα ξύλινα καλαμάκια και ρίχνουμε το λευκό κρασί.
-Αφήνουμε να μουλιάσουν. Καλό θα είναι να μείνουν τουλάχιστον 2 ώρες μέσα.
-Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και τη νοστιμιά και αφήνουμε στην άκρη.
-Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε το φιλέτο μας και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τη λευκή ίνα που έχει πάνω του.
-Χαράσουμε το φιλέτο στη μέση και έπειτα σε ομοιόμορφα κομμάτια πάχους 1-2 εκ. περίπου και προσθέτουμε σε ένα μπολ.
-Κόβουμε το μισό κρεμμύδι στα 2 και χωρίζουμε τα “φύλλα” του και το βάζουμε μέσα στο μπολ.
-Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τις πράσινες και τις κίτρινες πιπεριές και τις βάζουμε και αυτές μέσα στο μπολ.
-Τέλος, ρίχνουμε μέσα την μαρινάδα μας και κάνουμε απαλό μασάζ ώστε να απλωθεί παντού.
-Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
-Μόλις μαριναριστεί το κρέας μας, το περνάμε εναλλάξ με κομμάτια πιπεριών και κρεμμυδιού στα ξύλινα καλαμάκια.
-Βάζουμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά να κάψει.
-Τοποθετούμε τα σουβλάκια μας μέσα και ψήνουμε για 6-8 λεπτά γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
-Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκι, τζατζίκι, φέτες από ντομάτα και κρεμμύδι.

Υλικά

70 γρ. κρασί λευκό
50 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
2 κ.γ. κοφτά νοστιμιά
1 ψαρονέφρι
1/2 κρεμμύδι, μεσαίο
1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε τετράγωνα
1/2 πιπεριά κίτρινη, κομμένα σε τετράγωνα

Για το σερβίρισμα

1 ντομάτα, μέτρια, κομμένη σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
τζατζίκι
πίτες για σουβλάκι

thetoc.gr