Σοβαρό εργατικό ατύχημα καταγγέλλουν οι οικοδόμοι της Πάτρας

«Σοβαρό εργατικό ατύχημα έλαβε χώρα εχθές το μεσημέρι (15-10-2020 και ώρα 14:30) σε οικοδομή μεγάλης αλυσίδας Super Market στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στη Πάτρα», αναφέρει δελτίο τύπου που εξέδωσε το σωματείο οικοδομών της Πάτρας και συνεχίζει:

«Ο συνάδελφος ελαιοχρωματιστής Λεωνίδας Πότση, εργάζονταν καθ’ ύψος σε κινούμενη  σκαλωσιά, από την οποία έπεσε στο έδαφος. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» και στην συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο. Το γεγονός κατέγραψε η αστυνομία την ίδια μέρα και σήμερα, κλιμάκιο του ΣΕΠΕ επισκέφθηκε τον τόπο του εργατικού ατυχήματος.

Παρατηρείται ότι η επιθυμία των επιχειρηματιών για άμεσο κέρδος, οδηγεί σε  επίσπευση των εργασιών μέσω της εντατικοποίησης της φτηνής και ανασφάλιστης εργασίας, δίχως να λαμβάνονται μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλείας, καταστρατηγώντας ακόμη και αυτά τα λίγα εργασιακά δικαιώματα που απέμειναν όρθια από την βουλιμία των κατόχων του πλούτου και των υπάκουων σε αυτούς αστικών κυβερνήσεων.!

Το συνδικάτο μας έχει ανοίξει πολλές φορές το ζήτημα της τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, εκεί που οι συνάδελφοι οικοδόμοι είναι κάθε στιγμή εκτεθειμένοι σε κινδύνους που απειλούν τη ζωή τους και κάθε φορά συναντά απαράλλακτη, την εργοδοτική αδιαφορία και υποτροπή..!

Παρόλο που τα ατυχήματα έχουν γίνει καθημερινή υπόθεση και η πανδημία επιθετικότερη, η εργοδοσία συνεχίζει να μη δίνει δεκάρα τσακιστή για την υγεία και την ζωή των εργαζομένων, βάζοντας σε πρώτη μοίρα τον πλουτισμό της, αδιαφορώντας θανάσιμα για την ζωή των εργαζομένων, όλων αυτών δηλαδή που παράγουν τον πλούτο που ροκανίζει άκοπα μια χούφτα κεφαλαιοκρατών.

Οι εργοδότες όλο και περισσότερο αποθρασυνόμενοι και αξιοποιώντας βουλιμικά το τεράστιο νομοθετικό οπλοστάσιο που τους εξασφάλισε αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εκβιάζουν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν ακόμη χειρότερους όρους δουλειάς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές να μην σκύβουν το κεφάλι, να μην ενδίδουν  στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, στην ταξική γραμμή και το πλαίσιο πάλης που έχει επίκεντρο τις ανάγκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, να αντιπαλέψουν όλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και αντεργατικά μέτρα.

Με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα θα επιβάλλουμε το δίκιο μας και θα δημιουργήσουμε έναν κόσμο ανθρώπινο και δίκαιο, βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες για μια ζωή με δικαιώματα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ»


Αίθουσα σύνταξης

«Agrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr