Σπ. Φλώρος στον Antenna Star για «μεταφορές» αδέσποτων: «Δε θα ανεχθούμε τέτοιες πρακτικές» (Ηχητικό)

Το θέμα που προέκυψε με την καταγγελία των Εθελοντών Φιλόζωων του Μεσολογγίου «Η Ελπίδα», καθώς και την χθεσινή καταγγελία της Προέδρου της Φιλοζωικής του Αγρινίου, για την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει ο Δήμος Θέρμου, για τα δικά του αδέσποτα, συζήτησαν σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Άκου τώρα, να δεις» ο Λεύτερης Τηλιγάδας και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Σπύρος Φλώρος, ο οποίος έχει στην αρμοδιότητά του το αντικείμενο της διαχείρισης των αδέσποτων του Δήμου Αγρινίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιχειρήθηκαν να αναδειχθούν όλα τα ζητήματα που δημοσιοποιήθηκαν μέσα από τις παραπάνω καταγγελίες, αλλά και τη γενικότερη δράση της διαχείρισης των αδέσποτων στο Δήμο μέσα στα περιορισμένα όρια που επέτρεπε ο χρόνος της εκπομπής.

Όπως σημείωσε ο κ. Φλώρος, «ο Δήμος Αγρινίου είναι αποφασισμένος να μην ανεχθεί τέτοιες πρακτικές» και ήδη προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας του Δήμου.

Παρατήρησε επίσης ότι το υπάρχον νομικό καθεστώς δεν επιλύει το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι στο Δήμο Αγρινίου τα αδέσποτα έχουν τετραπλασιαστεί. «Το πρόβλημα», σημείωσε, «προκύπτει από τα δεσποζόμενα και ημιδεσποζόμενα ζώα, των οποίων οι ιδιοκτήτες και οι κτηνίατροι, οι οποίοι τα φροντίζουν αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο: να τα τσιπάρουν, όπως είναι υποχρεωμένοι. Αν τα δεσποζόμενα και τα ημιδεσποζόμενα τσιπαριστούν», είπε, τότε το πρόβλημα θα γίνει εξαιρετικά διαχειρίσιμο.

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Φλώρου στον Antenna Star 103.5: