Ο Σπ. Λιβανός κέρασε γραβιέρα Αμφιλοχίας τον Μητσοτάκη – Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπ.Α.Α.Τ. (Video – Photos)

Και μόνο στο άκουσμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η σκέψη πάει στους θησαυρούς της ελληνικής γης.

Αυτή τη φορά, όμως, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στο ΥΠ.Α.Α.Τ, υπό τη νέα ηγεσία του Σπήλιου Λιβανού, εκτός από την ενημέρωση για το πλάνο και τους σχεδιασμούς, είχε χρώμα και γεύση.

Μιας και ήταν δέκα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων περίμενε τον πρωθυπουργό ένα στρωμένο τραπέζι, με όλα τα καλούδια της ελληνικής γης: Φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα, χυμό ρόδι, τσάϊ του βουνού, γραβιέρα με ζυμωτό ψωμί, χειροποίητες μαρμελάδες, χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο, ζυμαρόπιττα, κρητικά καλτσούνια, καρύδια με μέλι, ελιές και φρέσκα φρούτα. O Υπουργός πρόσφερε στον πρωθυπουργό γραβιέρα Αμφιλοχίας, ένα από τα πολλά ξακουστά προϊόντα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Αιτωλοακαρνανίας. Και παρ ό,τι λάτρης της κρητικής, ο Πρωθυπουργός την απόλαυσε δεόντως.

Η υποδοχή με το «ελληνικό παραδοσιακό πρωϊνό» ενθουσίασε τόσο τον κ. Μητσοτάκη, που λίγα λεπτά αργότερα, το έκανε και story στο instagram!

Επίσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσέφερε στον Πρωθυπουργό μία κασετίνα με αλάτι Μεσολογγίου, αυγοτάραχο και τσίπουρο.

«Για εμάς ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κεντρικό συστατικό πυλώνα της αναπτυξιακής στρατηγικής, την οποία έχουμε σχεδιάσει για τη χώρα για την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ τόνισε το σημαντικό έργο που έχει γίνει για την ενίσχυση των παραγωγών που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία και τον «Ιανό», και παράλληλα στάθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται.

«Νομίζω ότι όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για τον πρωτογενή μας τομέα. Ένα όραμα που θα καταστήσει τα προϊόντα μας πάνω από όλα ανταγωνιστικά στις εγχώριες και στις διεθνείς αγορές. Ένα όραμα που θα φέρει νέους αγρότες πίσω στο χωράφι, στην ύπαιθρο, νέους αλιείς στη θάλασσα, γιατί ακριβώς θα μπορούν να προσβλέπουν μέσα από αυτή την εργασία σε ένα καλό, σε ένα ικανοποιητικό εισόδημα», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στο ελληνικό σήμα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην προστασία και την αξία ελληνικών προϊόντων. «Το συζητήσαμε, πρέπει να εξορθολογίσουμε τη νομοθεσία. Τα προϊόντα τα οποία έχουν το ελληνικό σήμα πρέπει να είναι ελληνικά. Και αυτός που πληρώνει για το ελληνικό σήμα και ο καταναλωτής που θα βλέπει το ελληνικό σήμα, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, να γνωρίζει ότι υπάρχει ελληνική προστιθέμενη αξία στα ελληνικά μας προϊόντα», είπε.