Σπαγγέτι ολικής με σάλτσα ντομάτας

Συστατικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι, ολικής άλεσης
  • 1 κρεμμύδι
  • 300 γρ. ντομάτες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • βασιλικό
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στο γκριλ.
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια βάζουμε τα σπαγγέτι, το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, τη ντομάτα σε κυβάκια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το νερό και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να βράσουν.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τη μοτσαρέλα.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο για 5-7 λεπτά για να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι, βασιλικό και ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com