Σπύρος Φωκάς: Δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια από την οικογένειά του

Η σύζυγός του Λίλιαν Παναγιωτοπούλου και ο αδελφικός του φίλος Θοδωρής Σεργιάδης είναι οι μόνοι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό του σπουδαίου ηθοποιού. Σύμφωνα με ανάρτηση της δημοσιογράφου Νανάς Παλαιτσάκη, η κατάσταση της υγείας του κορυφαίου ηθοποιού είναι πολύ κακή.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στο μήνυμά της στο Facebook: «Ένας από τους μεγαλύτερους Χολυγουντιανούς ηθοποιούς, ο Έλληνας Σπύρος Φωκάς, χρειάζεται την βοήθειά μας. Σας μεταφέρω έκκληση της συζύγου του Λίλιαν, αλλά και του προσωπικού τους φίλου Θοδωρή Σεργιαδη. Η Λίλιαν με πολλή αξιοπρέπεια έχει ζητήσει βοήθεια από φορείς.. Χωρίς αποτέλεσμα. Ο Σπύρος χρειάζεται άμεσα ένα ειδικό κρεβάτι και έναν άνθρωπο που θα βοηθήσει την Λίλιαν για ν αντιμετωπίσουν τις πολύ άμεσες ανάγκες του Σπύρου. Ζουν στο Καλαμάκι Κορινθίας

Επειδή η μόνη σταθερή αξία που έχει μείνει είναι η αλληλεγγύη, πιστεύω ότι θα βρεθεί ιδιώτης η εταιρεία που θα στηρίξει».

Σπύρος Φωκάς: «Δεν πεθαίνω ακόμα, αντέχω»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Espresso» παραχώρησε ο ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, απαντώντας στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Ήρεμος και αισιόδοξος αναφέρει: «Πέρασα μια περιπέτεια, αλλά όχι ότι πεθαίνω κιόλας. Για όνομα του Θεού. Αυτό που με αναγκάζει να είμαι καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι με σκοτώνει. Τα άλλα όλα ξεπερνιούνται. Είμαστε γερά σκαριά εμείς οι ογδοντάρηδες».

Δημοσιεύματα ήθελαν τον ηθοποιό να βρίσκεται στο σπίτι του, δίχως να έχει επαφή με το περιβάλλον εξαιτίας ραγδαίων επιπλοκών που είχε με την καρδιά του, αλλά και με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Οι γιατροί του θεώρησαν πως δεν είχαν κάτι πια να του προσφέρουν στο νοσοκομείο, γι’ αυτό και ζήτησαν από τη σύζυγό του, Λίλιαν, να τον πάρει στο σπίτι τους.

«Ο Σπύρος έπαθε κολπική μαρμαρυγή. Έχει και άλλες παθήσεις και αυτό τον καθιστά ανήμπορο να συντηρηθεί μόνος του. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μια νοσοκόμα πάντα στο πλευρό του. Ας έχει καλά ο Θεός την Αννα Φόνσου, η οποία πάντα τηλεφωνεί και μαθαίνει νέα για την υγεία του Σπύρου» προσθέτει η σύζυγός του στην εφημερίδα.

sdna.gr