Αιτωλοακαρνανία
Στάνος Αμφιλοχίας: Δεν υπάρχουν ενεργές εστίες, συνεχίζεται η επιτήρηση της περιοχής
Η περιοχή Στάνος Αμφιλοχίας δοκιμάστηκς αρκετά την 1η του Αυγούστου όμως σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά δίχως ενεργές εστίες αλλά η επιτήρηση συνεχίζεται.
Η περιοχή Στάνος Αμφιλοχίας δοκιμάστηκς αρκετά την 1η του Αυγούστου όμως σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά δίχως ενεργές εστίες αλλά η επιτήρηση συνεχίζεται.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε βιοτεχνία ζωοτροφών και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του e-maistros.gr, επεκτάθηκε γρήγορα σε χορτολιβαδική έκταση και στη συνέχεια σε ελαιώνες, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ευνοϊκών για την εξάπλωσή της συνθηκών.
Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκαν και ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, συμβάλλοντας στον περιορισμό της πυρκαγιάς.
Σήμερα, Κυριακή, 02 Αυγούστου, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική.
Δεν υπάρχουν πλέον ενεργές εστίες, ενώ από την αυτοψία στην περιοχή προκύπτει ότι η φωτιά έχει πλήρως κατασβεστεί και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να συνεχίζουν, ωστόσο, την επιτήρηση του χώρου για προληπτικούς λόγους.
Η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές κυρίως σε αγροτικές εκτάσεις και ελαιώνες, χωρίς να απειληθούν κατοικίες.
Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η συνδρομή των εναέριων μέσων και η πολύωρη μάχη που δόθηκε στο πεδίο απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς σε μεγαλύτερη έκταση, δίνοντας τέλος σε ένα δύσκολο διήμερο για την περιοχή της Στάνου.
Διαβάστε επίσης: ΕΛ.ΑΣ.: Άνδρας συνελήφθη στο Αιτωλικό για απόπειρα ανθρωποκτονίας















