Ο Στάθης είχε «ξαναπεθάνει» – Τον είχαμε «χάσει» όταν ήταν δύο ετών και επανήλθε στη ζωή

Κι όμως, ο Στάθης Ψάλτης είχε «πεθάνει» ξανά και επανήλθε στη ζωή! Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο αδελφός του αξέχαστου κωμικού Γιάννης Ρώτας, περιγράφοντας σήμερα στην «Espresso» ένα απίστευτο μεταφυσικό περιστατικό που σημάδεψε την παιδική ηλικία του. 

«Ο Στάθης ήταν 2 χρόνων και εγώ 8 όταν στον Πύργο της Ηλείας, όπου ζούσαμε με τους γονείς μας, εκείνος ξαφνικά “πέθανε”… Ή, τουλάχιστον, τον νομίσαμε πεθαμένο. Γρήγορα τον βάφτισαν στο σπίτι κάποιοι συγγενείς μας και αμέσως μετά… ξαναγύρισε στη ζωή! Ηταν σαν θαύμα! Ολα ξαφνικά τα έκανε ο Στάθης, όπως και τώρα» λέει συγκινημένος ο ηθοποιός, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό ανεβαίνει τον δικό του γολγοθά! «Οταν έμαθα ότι ο Στάθης έχει καρκίνο, έχασα ξαφνικά τον βηματισμό μου και άρχισα να κινούμαι με μπαστουνάκι. Το σοκ ήταν τέτοιο που δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου. Η φίλη μου Μαριαλένα Οικονομίδη μού πήρε το μπαστούνι μου και κυκλοφορούσα με αυτό στον “Αγιο Σάββα”. Και είμαι έτσι ακόμη. Δεν έχω συνέλθει» εκμυστηρεύεται στην «Espresso» ο ηθοποιός, ο οποίος έναν μήνα μετά την
απώλεια που τον σημάδεψε δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Στο νοσοκομείο

«Εχασα τη ζωή μου, έσβησαν όλα όταν τον έχασα. Τον λατρευτό μου! Ημουν στο νοσοκομείο από το πρωί έως και το βράδυ για 20 μέρες. Ποτέ δεν βγήκα να το πω γιατί δεν ήθελα να το προβάλω» συνεχίζει και αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Στάθη είχε αρρωστήσει και η κόρη του Μαρία, γεγονός που τους ανησύχησε πολύ. «Πήρε ένα μικρόβιο από το νοσοκομείο και κόντεψε να πάθει πνευμονία το κορίτσι» λέει και η φωνή του προδίδει την αγάπη που τρέφει για τη μοναχοκόρη του αδελφού του… «Είναι κοντά μου η Μαρία, με παίρνει τηλέφωνο» μας λέει τρυφερά και συνεχίζει αναφερόμενος στη Χριστίνα Φιτσάκη: «Με τη γυναίκα του αδερφού μου δεν έχουμε μιλήσει, δεν με έχει πάρει ένα τηλέφωνο να δει τι κάνω, αλλά δεν την παρεξηγώ».

Και η κουβέντα μας… επιστρέφει στις τελευταίες μέρες πριν ο Στάθης Ψάλτης μάς «αποχαιρετίσει» για πάντα! «Εκεί ήμουν και ανήμερα το Πάσχα που μου ζήτησε το απόγευμα να του τρίψω τα πόδια του, αλλά και να του λυγίζω τα γόνατα… Το βράδυ κατά τις 20.00 με πήρε η ανιψιά μου για να μου πει ότι τον βάλανε στην Εντατική. Ακόμα και τις τελευταίες στιγμές το μυαλό του ήταν καθαρό και πάντα με το δικό του χιούμορ μάς πείραζε».

Τεριάννα Παππά – espressonews.gr