Σταύρος Ψυχάρης: Τελευταίο «αντίο» στον Δημοσιογράφο και Εκδότη στο Α’ Νεκροταφείο (Photos)

Το «ύστατο χαίρε» στον Σταύρο Ψυχάρη, τον εκδότη που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον Τύπο της χώρας, είπαν σήμερα (04.08.2022) στο Α’ Νεκροταφείο συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί.

Ο Σταύρος Ψυχάρης πέθανε τα ξημερώματα της 2ας Αυγούστου στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη όπου είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια. Ο εκδότης που συνέδεσε το όνομά του με τον ΔΟΛ ήταν 77 ετών.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, ο Δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για την κηδεία του Σταύρου Ψυχάρη.

Στεφάνια στη μνήμη του έστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας και η ΕΣΗΕΑ, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, το Mega, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία, ο Νίκος Χαρδαλιάς κι άλλοι.


Ο Σταύρος Ψυχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1964, ενώ από το 1972 εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Δ.Ο.Λ.), ως δημοσιογράφος αρχικά και πολιτικός συντάκτης κατόπιν. Από το 1983 ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας το «Βήμα».

Το 2001 ανέλαβε τη Γενική Δημοσιογραφική Διεύθυνση του Δ.Ο.Λ. και το 2002 εξελέγη αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος.

Το 2009 εξελέγη πλέον Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Ο.Λ. Αποχώρησε από τον Όμιλο το 2017.

Εκτός από Δημοσιογράφος και Εκδότης, ήταν επίσης Συγγραφέας πέντε βιβλίων.

newsit.gr