ΣτΕ: Προσφυγή για τους εμβολιασμούς δικαστικών λειτουργών

Οι δικαστικές ενώσεις ανακοίνωσαν αποχή από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 20 Απριλίου.

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο δικηγόρος Αντώνης Ξενάκης ζητώντας να  ανασταλεί άμεσα, ως αντισυνταγματική η παράλειψη της πολιτείας να συμπεριλάβει στους εμβολιασμούς και τους δικαστικούς λειτουργούς.

Μετά τις αντιδράσεις των δικαστικών ενώσεων, οι οποίες μάλιστα ανακοίνωσαν και αποχή από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 20 Απριλίου για μια ώρα (9.00 με 10.00 το πρωί) ήρθε και η πρώτη προσφυγή στο ανώτατο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον προσφεύγων δικηγόρο η επίμαχη εξαίρεση είναι αντίθετη στα άρθρα 20, 25, 26 και 78 του Συντάγματος, στα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στον Κώδικα Δικηγόρων, γιατί «αν δεν απονέμεται Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει κράτος δικαίου».

Ακόμη, επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης είναι υπέρτερο αγαθό από την κατά σειρά ηλικίας προτεραιότητα  εμβολιασμού των πολιτών.

Τέλος, σημειώνει ο κ. Ξενάκης, ότι ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών ανέρχεται στα 55.000 έως 60.000 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης μπορεί να εμβολιαστεί μέσα σε δύο με τρεις ημέρες.

protothema.gr