Η Στέλλα Γιακουμάτου στον Antenna Star 103.5: «Κεραμική – Το νέο ζεν» (Ηχητικό)

Για την Κεραμική Τέχνη και το Τμήμα Κεραμικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου, μίλησε η Κεραμίστρια κ. Στέλλα Γιακουμάτου, στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάτια Μπούτα.

Η κ. Γιακουμάτου μίλησε για τα οφέλη της Κεραμικής Τέχνης στην καθημερινή μας ζωή, χαρακτηρίζοντας την ενασχόληση με τον πηλό ως το «νέο ζεν», καθώς «πρόκειται για μια ευχάριστη και δημιουργική ασχολία, η οποία μειώνει το στρες, βελτιώνει τη διάθεση και αποτελεί μια μορφή ψυχοθεραπείας για τον σύγχρονο άνθρωπο».

Η κ. Γιακουμάτου επίσης, ανέλυσε τη διαδικασία κατασκευής ενός κεραμικού αντικειμένου, και τόνισε ότι μαθήματα Κεραμικής μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα κάθε ηλικίας, «από πέντε έως εκατόν πέντε χρονών», χωρίς να προ-απαιτείται κάποια ιδιαίτερη γνώση ή εμπειρία.

Η κ. Γιακουμάτου εξέφρασε τη μεγάλη της αγάπη για την Κεραμική Τέχνη και τους μαθητές της, στο Τμήμα Κεραμικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου και την ανυπομονησία της για την έναρξη των μαθημάτων.

Το Τμήμα, το οποίο φέτος μπαίνει στον 30ο χρόνο λειτουργίας του,  ξεκινά την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, στην οδό Τέρμα Παπαστράτου – Στοά Μελεάγρου, με παιδικά, εφηβικά και Τμήματα ενηλίκων για αρχάριους και προχωρημένους.

Τέλος, η κ. Γιακουμάτου ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου και τον Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου κ. Χρήστο Γαρουφαλή, για την αμέριστη συμπαράσταση τους στη λειτουργία του Τμήματος Κεραμικής στην πόλη μας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Κεραμίστριας κ. Στέλλας Γιακουμάτου στον Antenna Star 103.5:

Πληροφορίες για το Τμήμα Κεραμικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου στα τηλέφωνα: 2641048372 και 6975326059.