Στενότερη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας

Η στενότερη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου, μαζί με στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη το νέο προεδρείο για την εκλογή του, ευχόμενος σε όλους καλή δύναμη, σε μία δύσκολη συγκυρία εν μέσω πολυεπίπεδης κρίσης.

Όπως τονίστηκε κατά τη συνάντηση, μείζονος σημασίας είναι η συνέργεια με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. που ασχολείται με τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων, όσον αφορά στην διενέργεια αρχιτεκτονικών διαγωνισμών σε διάφορα προγράμματα, όπως οι αναπλάσεις οι στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, και η RIS 3.

Τα μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν συστηματική συνεργασία και άμεση ενημέρωση για μελέτες που γίνονται, ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας τονίστηκε πως όσον αφορά ιδίως τις ΒΑΑ Πάτρας και Αγρινίου, όταν θα αρχίσουν να προχωρούν οι μελέτες, θα γίνει ανοικτή διαβούλευση προς όλους.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, αναφέρθηκε στο μεγαλόπνοο έργο που προγραμματίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο και το οποίο αφορά στη δημιουργία περιαστικού Πάρκου Πολιτισμού που θα ενώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και τον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο.

Για αυτό συμφωνήθηκε να γίνει διαγωνισμός αρχιτεκτονικών ιδεών για αυτό το μεγάλο έργο που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και υπογειοποίηση της εθνικής οδού, ενώ θα δώσει μεγάλη λάμψη και προβολή στην ευρύτερη περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε ενεργά και στην επιτυχημένη 8η Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, στην Πάτρα.

Στη συνάντηση, παρόντες εκτός από τον Περιφερειάρχη, ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Πανταζόπουλος, η διευθύντρια της ΕΥΔ/ΕΠ Άλκηστις Σταθοπούλου, ο αντιπρόεδρος: Κώστας – Θόρβαλτ Μπάρλας, ο γεν. γραμματέας Κώστας Καλογερόπουλος, η ταμίας Ελένη Παπαδημητρίου και τα μέλη Ανδρέας Τζίνης και Δήμητρα Ασκούνη.