Π. Στεργίου στον Antenna Star: «Πηγή εσόδων για τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό» (Ηχητικό)

95 χρόνια ιστορίας συμπληρώνει σήμερα, 9 Μαρτίου 2021 ο ιστορικότερος σύλλογος του Αγρινίου ο Παναιτωλικός. 

Στην πορεία του στον χρόνο έχει επιδείξει σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις, ενώ ταυτόχρονα άξιο αναφοράς είναι και το Φιλεκπαιδευτικό του έργο τόσο στην πόλη όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα μίλησε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού Παναγιώτης Στεργίου στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «ΟΛΑ Sports» που επιμελείται και παρουσιάζει καθημερινά στις 12:00 ο Παρασκευάς Μάζης κάνοντας αναφορά με νοσταλγία και πολύ σεβασμό στην ιστορία και στους ανθρώπους που ίδρυσαν τον σύλλογο της καρδιάς μας και σε όλους που στα 95 χρόνια διαιώνισαν, διαιωνίζουν και αναπτύσουν τον σύλλογό μας όλα αυτά τα χρόνια πορευόμενοι και προσηλωμένοι στις αρχές και αξίες του. Ενισχύοντας τους δεσμούς με την κοινωνία, διεκδικώντας να γίνεται κάθε μέρα πιο δυνατός, κάνοντας περήφανους όσους τον ακολουθούν.

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό κομμάτι των βελτιωτικών έργων εντός και εκτός γηπέδου με τα οποία όπως δήλωσε: «θα υπάρξει θα πάρει άλλη μορφή και θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε περίπου δύο μήνες θα πάρουν σάρκα και οστά μιας και θα δημοπρατηθεί το έργο. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και περιλαμβάνει την κατασκευή της μικρής εξέδρας από άκρη σε άκρη θα γίνει προέκταση του υπάρχον άνω διαζώματος και όλο αυτό θα σκεπαστεί. Κάτω από το πέταλο θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος συνεδριακός χώρος που θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 200 άτομα. Το βασικότερο από όλα ο εκθεσιακός χώρος, το μουσείο που θα γίνει εκεί που στεγάζονται τα γραφεία της Π.Α.Ε. και του Ερασιτέχνη. Ένα σύγχρονο μουσείο που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ» και συνέχισε λέγοντας:

«Έχει συσταθεί και κάποια επιτροπή συλλέγει κάποια πράγματα που φέρνει ο κόσμος και αυτά καταγράφονται. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, αν και δεν υπάρχουν πολλά πράγματα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μετά από τεράστια προσπάθεια καθετί που χαρακτηρίζουν το σύλλογο από την ίδρυσή του. Τις αμέσως επόμενες υπάρξει θα υπάρξει κι άλλη ανακοίνωση για τη συλλογή πραγμάτων. Ίσως κάποιοι να τα έχουν φυλαγμένα στο σπίτι τους και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Τίποτα δεν θα χαθεί. Όλα θα πάρουν το χώρο που τους αξίζει. Όλα αυτά θα δώσουν μεγάλη ανάσα στον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό. Θα είναι μία σημαντική πηγή εσόδων και ο χώρος του μουσείου και ο χώρος συνεδριάσεων για να μπορεί να λειτουργεί αυτάρκης και να συντηρεί τα τμήματά του με αξιοπρέπεια όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο που λέγεται Παναιτωλικός και στην μετά Κωστούλα εποχή. Αυτή είναι μία μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε και επειδή έχω μάθει να ευχαριστώ ανθρώπους που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στο κομμάτι αυτό. Ένας από τους ανθρώπους που έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις και ήταν μπροστάρης είναι ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Μάκης Μπελεβώνης στον οποίο εμείς από τον Ερασιτέχνη του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.».

Τέλος, ως άνθρωπος με μεγάλη παρουσία στο χώρο της εστίασης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο και έχει επηρεάσει προς το χειρότερο άπαντες στην επαρχία και ειδικά σε πόλεις όπως το Αγρίνιο ευελπιστώντας ότι μετά το καλοκαίρι θα επανέλθουμε σε μία σχετική κανονικότητα ζητώντας παράλληλα από τη πολιτεία να λάβει παραπάνω μέτρα.

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Στεργίου στον Antenna Star 103.5: