Στήριξη της Κομισιόν προς την Ελλάδα για τις καταστροφικές πλημμύρες

«Αλληλεγγύη στην Ελλάδα και σε όσους υποφέρουν από τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών» τονίζει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Επισημαίνει επίσης ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για τη στήριξη των πληγέντων και τις προσπάθειες αποκατάστασης που θα απαιτηθούν».

«Σε στενή επαφή βρίσκεται η Κομισιόν με την Ελλάδα για τη στήριξη των πληγέντων»

Εικόνες καταστροφής στην Μαγνησία

Βιβλική καταστροφή σε Θεσσαλία, Μαγνήσια, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Μετά την επέλαση της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel, ο Βόλος, η Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα έχουν μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη. Παντού υπάρχουν λάσπες και νερά, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών έχουν μείνει χωρίς νερό και ρεύμα.

Πέραν τούτου, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στη Μαγνησία και ένας στην Καρδίτσα, ενώ τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στη Μαγνησία.

Ακόμη, δύσκολη είναι η κατάσταση στα Τρίκαλα, καθώς ο Ληθαίος ποταμός έχει υπερχειλίσει σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν μετατραπεί σε λιμνοθάλασσα.

Κατοικίες, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το νερό του ποταμού, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση απευθύνοντας έκκληση για άμεση βοήθεια και συνδρομή από την πολιτεία.

in.gr

 

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Καλλίμορφος: Μια δυναμική υποψηφιότητα