Στηρίζει η Γεννηματά – Ποιες προτάσεις κατέθεσε στον Μητσοτάκη

Τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ. στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες εξέφρασε στη βιντεοσυνομιλία της με τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά.

Ειδικότερα για την εκκλησία τόνισε ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τα μέτρα μετατρέποντας τους ναούς σε κέντρα διάδοσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Ακόμα και επίταξη ιδιωτικών κέντρων υγείας

Η κυρία Γεννηματά κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το άνοιγμα Μ.Ε.Θ. και ενός νοσοκομείου ανά περιφέρεια για τον κορωνοϊό. Μάλιστα πρότεινε αν χρειαστεί ακόμα και με επίταξη να ενταχθούν τα ιδιωτικά στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. κατέθεσε επίσης τις απόψεις για τις ελληνικές διεκδικήσεις στο Eurogroup ενώ πρότεινε και μέτρα στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το ΚΙΝ.ΑΛ. η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

1) Στηρίζουμε την προσπάθεια της χώρας και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που προτείνουν τα αρμόδια όργανα με τους ειδικούς επιστήμονες.
Τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα και για όλες τις δραστηριότητες που επηρεάζουν τη διασπορά , χωρίς εξαιρέσεις διότι αλλιώς αυτοαναιρούνται και ακυρώνονται.
Για την Εκκλησία πρέπει να παρθούν από την Πολιτεία αποτελεσματικά μέτρα ώστε να μη μετατρέπονται οι ναοί σε κέντρα διάδοσης της επιδημίας.
Αυτό πρέπει να ισχύσει για όλα τα δόγματα ανεξαιρέτως

Στήριξη του Ε.Σ.Υ.

2) Το βάρος το σηκώνει το δημόσιο Σύστημα Υγείας, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Χρειάζονται άμεσα μέτρα διοικητικά και οικονομικά.

Ειδικότερα επιβάλλεται:
• Να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με την άμεση πρόσληψη ιατρών-νοσηλευτών που έχουν εξαγγελθεί.
• Να ληφθεί μέριμνα για πρόσθετα κρεβάτια. Λειτουργία 1 Νοσοκομείου ανά Περιφέρεια, μόνο για ασθενείς από κορωνοϊό.
• Να πολλαπλασιασθούν τα σημεία ελέγχου (test) για τον κορωνοϊό.
Να ενταχθούν στον ενιαίο σχεδιασμό και τα ιδιωτικά κέντρα (και με επίταξη αν χρειασθεί) με τιμολόγιο καθορισμένο από το κράτος, που θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.
• Να προμηθευτούν τα Νοσοκομεία έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέσα για την προστασία των εργαζομένων στην υγεία.
• Να αντιμετωπισθεί η αισχροκέρδεια στην αγορά για γάντια, μάσκες, αντισηπτικά.
• Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα νησιά του Β. Αιγαίου που είναι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες.