Στολίδι για τον Μύτικα το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου (Photos)

Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα ολοκληρώνεται και πραγματικά πρόκειται για ένα στολίδι για όλους εμάς που το έχουμε δει από κοντά.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου, με μέριμνα της νέας δημοτικής αρχής, ήρθε και έβαλε την συνδρομή του και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, για την κατασκευή των περιμετρικών πεζοδρομίων και τη διάνοιξη και διαμόρφωση του παράπλευρου πεζόδρομου, που δεν περιλαμβάνονταν στην μελέτη.

Ουσιαστικά κινήθηκε ζητώντας την εκπόνηση μίας μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Μεσολογγίου και με μία συμπληρωματική ανάθεση – σύμβαση, με πρόσκληση για υποβολή προσφορών, κινήθηκε σωστά και γρήγορα, ώστε να υπάρχει ένα πλήρως ολοκληρωμένο έργο και όχι να παραδοθεί ένα έργο ημιτελές όπως συνηθίζεται σε πολλά δημόσια έργα, με κοντινό παράδειγμα το διπλανό Λύκειο Μύτικα, το οποίο είναι χωρίς περιμετρικά πεζοδρόμια (στρώσιμο με πλάκες).

Η καταρχήν διάνοιξη και η μετέπειτα διαμόρφωση του νέου πεζοδρόμου, ήταν προαπαιτούμενο για να είναι λειτουργική η πρόσβαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου (άλλη είσοδος – έξοδος από του Δημοτικού).

Ένα σύντομο ιστορικό του έργου μπορείτε να δείτε εδώ, , δημοσιευμένο από εμάς παλαιότερα και θα επαναλάβουμε ότι τα έργα ανήκουν στους δημότες.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της συνδρομής του Δήμου Ξηρομέρου.

xiromeronews.blogspot.com