Στριφτές τυρόπιτες κουρού

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 650 γρ. ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 30 γρ. σουσάμι
  • 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ξύσμα από το λεμόνι, το τυρί κρέμα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Κόβουμε τρεις λωρίδες από τη μικρή πλευρά έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 6 λωρίδες.
  • Από κάθε κομμάτι φύλλου κόβουμε κατά μήκος μικρές λωρίδες 2-3 εκ. μήκος και 1 εκ. πάχος.
  • Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος του κάθε φύλλου στο σημείο που δεν το έχουμε κόψει και απλώνουμε τον κρόκο με το νερό στις λωρίδες.
  • Ρολάρουμε από την πλευρά της γέμισης και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com