Σχέδιο για τη διαχείριση των νεκρών ζώων (Ηχητικό)

Μιχάλης Γούδας: «Η Περιφέρεια προχωρά σε ολοκληρωμένη παρέμβαση και προετοιμάζει πρόγραμμα περισυλλογής, διαχείρισης ή / και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων».

Σε συνέντευξή του στον «Antenna Star Radio FM 103.5» και στον Φώτη Μπερίκο, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος – Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Μιχάλης Γούδας μίλησε για τα μέτρα προστασίας και τους ελέγχους στις λαϊκές αγορές, για την κατάσταση σήμερα στο θέμα του καταρροϊκού πυρετού και των κρουσμάτων που βεβαιώθηκαν σε εκμεταλλεύσεις στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και στο θέμα της διαχείρισης των νεκρών ζώων, που αποτελούν εστίες μόλυνσης και διασποράς των ασθενειών, αλλά και προσβολή για τον πολιτισμό μας, όσο εξακολουθούν να καταλήγουν σε ρέματα και χαράδρες.

Σύμφωνα με τον κ. Γούδα είναι σε εξέλιξη προσπάθεια από την Περιφέρεια Δ.Ε. για να καθοριστούν οι τεχνικές προδιαγραφές και να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός, ώστε να γίνεται περισυλλογή και η προβλεπόμενη διαχείριση των νεκρών ζώων, με αποτέφρωση, όπου αυτό απαιτείται.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Μιχάλη Γούδα στον «Antenna Star Radio FM 103.5»: