Σε σχολεία της Γραμματικούς και της Γαβαλούς η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου

Τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία Γραμματικούς και Γαβαλούς επισκέφτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2020 η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου (ΦΙΛ.Ο.Α.), στα πλαίσια των ενημερωτικών επισκέψεων στα σχολεία της περιοχής μας.

Αφορμή για συζήτηση έδωσε η προβολή ταινίας με θέμα την εγκατάλειψη ενός σκύλου. Οι μαθητές αναρωτήθηκαν για τους λόγους της πράξης, σχολίασαν την εγκατάλειψη ζώων και προσπάθησαν να καταλάβουν πώς νιώθει ένας εγκαταλειμμένος σκύλος.

Στη συνέχεια μέσα από ένα παραμύθι ακολουθήσαμε τον σκύλο στην αναζήτηση ενός νέου ιδιοκτήτη.

Κουβεντιάσαμε, επίσης, για την σωστή φροντίδα ενός ζώου, δεσποζόμενου. Συγκεκριμένα τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να το ταΐζουμε.

Και τέλος, απαντώντας στο ερώτημα τι κάνει κάποιος όταν εντοπίζει ένα αδέσποτο ζώο, αναφέραμε τα βήματα που ακολουθούμε σε αυτή την περίπτωση.

Αγαπητοί συμπολίτες, κάθε επίσκεψη σε ένα σχολείο αποτελεί μια νέα έκπληξη για μας! Τα παιδιά συμμετέχουν με μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση ευαισθητοποιημένα από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους.

Όπως φαίνεται βαδίζουμε ήδη τον δρόμο για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς ανθρώπων. Ανθρώπων που θα νιώθουν πως δεν κατοικούν μόνοι στον πλανήτη και που θα ξέρουν πως είναι στο χέρι τους να δουν την αλλαγή που θέλουν στον κόσμο.