ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: Την Κυριακή η κρίσιμη Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. που θα είναι κρίσιμη μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία.

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει επίσημα κανένα όνομα γνωστό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Δημοσιογράφου του newsit.gr και του Action24 Ελένης Καλογεροπούλου, δεν αποκλείεται να κατέβει και ένα πρόσωπο από τη στενή Προεδρική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Όπως αναφέρει, από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για την προεδρία, αποκλείεται να συμμετέχει ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει το πλεονέκτημα καθώς τον θέλουν πολύ στο κόμμα αλλά δεν είναι Βουλευτής.

Επικρατέστεροι είναι η Έφη Αχτζιόγλου ή ο Αλέξης Χαρίτσης.

Πιέζουν οι ημερομηνίες

Προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και δύο κάλπες, Δημοτικών και Ευρωεκλογών καλούν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. να ανοίξει το βήμα του και μέσα στο κατακαλόκαιρο, μέχρι τέλος Αυγούστου, να πάρει αποφάσεις για την Ηγεσία.

Η πίεση χρόνου δίνει χώρο σε φωνές που λένε πρώτα να γίνει η επιλογή αρχηγού και μετά το Συνέδριο ενώ άλλοι θέλουν το Διαρκές Συνέδριο τον Σεπτέμβρη να επικυρώσει τις υποψηφιότητες.

«Ραγδαίες εξελίξεις μετά την παραίτηση Τσίπρα – Ενεργοποιούνται οι καταστατικές προβλέψεις. Μέχρι το μεσημέρι πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξουν κρίσιμες αποφάσεις που θα αφορούν πιθανές υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου», γράφει η Αυγή.

Και με την Δυαρχία; Πολλοί ξορκίζουν την επιλογή να μην είναι Βουλευτής ο νέος Πρόεδρος και να γίνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. για μία τετραετία με άλλο αρχηγό στη Βουλή και άλλο στο κόμμα.

«Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο! Τις μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε με ψυχραιμία, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης.

 

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή με τις Έδρες στη Βουλή