Συγκινεί ο Βασίλης Σπανούλης: «Η Ολυμπία τα θυσίασε όλα για να είναι δίπλα μου»

Μια τρυφερή εξομολόγηση για τη σύζυγό του, Ολυμπία Χοψονίδου έκανε ο Βασίλης Σπανούλης στην πρώτη μεγάλη του συνέντευξη μετά την απόφαση να αφήσει το Mπάσκετ.

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας ήταν ο πρώτος καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» και μίλησε μεταξύ άλλων για την οικογένειά του, τα έξι παιδιά του και τη στήριξη που έχει από τη σύζυγό του.

«Δεν είναι εύκολο για πολλούς αθλητές να αφήσουν το μπάσκετ. Πάρα πολλά παιδιά έχουν και ψυχολογικά προβλήματα μετά από αυτό. Για μένα δεν ισχύει αυτό. Είμαι πολύ συνειδητοποιημένος σε όλες μου τις επιλογές και στην καθημερινότητά μου. Το δούλευα μέσα στο μυαλό μου», είπε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης .

Και συνέχισε: «Τα έβαλα με τη φύση. Ο εγωισμός μου και το πάθος μου για το Μπάσκετ με έκαναν να ξεπερνώ τους τραυματισμούς. Είναι και το σώμα που με έκανε να αποφασίσω να φύγω. Ήθελα να είμαι στην πρώτη γραμμή. Από τη στιγμή που δεν γινόταν αυτό συν του ότι το σώμα μου άρχισε να προδίδει τα έβαλα όλα κάτω. Είμαι γεμάτος, δεν έχω κενά στην ψυχή και το μυαλό μου».

Η κουβέντα φυσικά πήγε και γύρω από την οικογένεια του, αλλά και την Ολυμπία Χοψονίδου: «Είμαι λίγο παραπάνω γκρινιάρης, προσπαθώ να σπαταλήσω την ενέργειά μου για να μην τα φορτώνω όλα στα γυναίκα μου. Δόξα τω Θεώ η Ολυμπία είναι καταπληκτική σύζυγος και τα πάμε εξαιρετικά.

Είναι ευλογία τα παιδιά μου. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα κάνω τόσο μεγάλη οικογένεια. Η γυναίκα μου είναι που τραβάει τα περισσότερα. Θέλησα έναν σωστό άνθρωπο και σταθερό στις αξίες του και σκληρό για να μεγαλώσει μια τόσο μεγάλη οικογένεια. Η Ολυμπία είναι μια καταπληκτική μητέρα, έχουμε μια καταπληκτική σχέση με τα παιδιά. Είμαστε παραδοσιακή οικογένεια. Προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά τις παραδοσιακές αρχές της οικογένειας.

Εγώ ήμουν γύρω από κάτι που λάτρευα. Η Ολυμπία ήταν συνέχεια στο σπίτι. Έβαλε πάνω από όλα την οικογένειά της. Η Ολυμπία τα θυσίασε όλα για να είναι δίπλα μου, θυσίασε τα καλύτερά της χρόνια και θέλω τώρα που σταμάτησα να της τα δώσω πίσω απλόχερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

okmag.gr