Συγκίνηση για τους Έλληνες στρατιωτικούς – Έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» με τον μητροπολίτη Αδριανούπολης

Ξεπέρασε κάθε όριο η τουρκική προκλητικότητα. Ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, τουρκικό F- 16  παραβίασε το FIR Αθηνών πετώντας  για ένα λεπτό στα 7.000 πόδια πάνω από τη νήσο Παναγιά στις Οινούσσες. Άμεση ήταν  αντίδραση της ελληνικής πλευράς που σήκωσε δυο ΜΙΡΑΖ από τη βάση της Σκύρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο φυλάκιο του νησιού ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Οι τουρκικές προκλήσεις όμως δε σταμάτησαν εκεί καθώς δέκα λεπτά αργότερα ένα δεύτερο F16 πέταξε και  πάλι  πάνω από τις Οινούσσες, πάλι στα 7.000 πόδια με δυο ελληνικά F-16 να το αναχαιτιζουν.

Την ίδια ώρα  ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας  επανήλθε με χυδαίες εκφράσεις κατά Ελλήνων πολιτικών.

«Αυτός ο “πολιτικός κωμικός” που φέρει τον τίτλο του Υπουργού Αμύνης της Ελλάδας κάνει συνεχώς προκλήσεις. Παραμένοντας σιωπηλός, η ελληνική κυβέρνηση εγκρίνει αυτή την τακτική» έγραψε στο twitter ο Ομέρ Τσελίκ.

«Ο κύριος Ερντογάν βρίσκεται σε περίοδο μεγάλης νευρικότητας. Αντιμετωπίζει εσωτερική αμφισημία, ταλάντευση, αντίφαση. Ανάμεσα σε μια τάση αλαζονείας και την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή, και έναν ενδόμυχο φόβο και ανασφάλεια» είπε ο Νίκος Κοτζιάς στο περιοδικό Spiegel.

Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR