Σύγκρουση Τρένων στα Τέμπη: Η απολογία του Σταθμάρχη (Video)

«Δε θυμάμαι τι έγινε, εικάζω ότι το κλειδί κούμπωσε στιγμιαία και μετά ξεκούμπωσε» – Πώς προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες σε μηχανοδηγούς και συναδέλφους – Όσα είπε 7,5 ώρες στην Ανακρίτρια.

Όλη την απολογία του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας, που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών παρουσιάζει το protothema.gr. O 59χρονος υπάλληλος, στις επτάμιση ώρες που βρισκόταν ενώπιον της ανακρίτριας, χωρίς απολογητικό υπόμνημα απάντησε στις ερωτήσεις και μίλησε για όλα.

Για τη θέση του στο σταθμαρχείο, για το πώς έγινε σταθμάρχης στα 59 του χρόνια και φυσικά τι συνέβη το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Ο Βασίλης Σαμαράς προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στους μηχανοδηγούς, στους άλλους σταθμάρχες, στην απειρία τους και στο φόρτο εργασίας, τονίζοντας ωστόσο και τα δικά του λάθη. «Με πήρε τηλέφωνο η αστυνομία και με ρώτησε αν έχουμε κάποιο ατύχημα ή εκτροχιάση. Όταν έκλεισα το τηλέφωνο με την αστυνομία με πήρε τηλέφωνο η πυροσβεστική και με ενημέρωσε ότι έγινε σύγκρουση τρένων στον «Ευαγγελισμό». Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πώς έχει γίνει το συμβάν. Δεν θυμάμαι τι έγινε. Εγώ είχα δει στον πίνακα ότι όταν γύρισα τα κλειδιά, αφού μπήκε το 2597, οι λυχνίες ήταν λευκές σταθερά. Αυτό που μπορώ να εικάσω είναι ότι το κλειδί κούμπωσε στιγμιαία και στη συνέχεια ξεκούμπωσε και γύρισα στην παρακαμπτήριο δίχως όμως να αλλάξουν οι λυχνίες στον πίνακα», είπε στην απολογία του.

Όλη η απολογία του Σταθμάρχη με ένα κλικ ΕΔΩ

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα – protothema.gr