Συλλήψεις δουλεμπόρων μετά από αστυνομική επιχείρηση στη Λευκάδα (Video)

Εικόνες από το σκάφος της εγκληματικής οργάνωσης των δουλεμπόρων με το οποίο μετέφεραν στην Ιταλία τους παράτυπους μετανάστες φέρνει στο φως το CNN Greece.

Πρόκειται για το σκάφος στο οποίο έγινε η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της συμμορίας και μάλιστα στην καταδίωξη του έγινε ανοιχτά της Λευκάδας το άτομο που οδηγούσε το σκάφος, έπεσε στη θάλασσα για να αποφύγει τη σύλληψη.

Οι αστυνομικοί της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος έχουν περιλάβει στη δικογραφία καταθέσεις θυμάτων του κυκλώματος.

Ο C.B κατέθεσε ότι η οικογένεια του κατέβαλε στην Τουρκία 3000 έως 5000 € ώστε να μεταβεί στην Ιταλία και στις 12 Ιουλίου τον ενημέρωσαν για το σημείο επιβίβασης κοντά σε στάση λεωφορείου στην πλατεία Ομονοίας. Ακόμα ανέφερε ότι επιβιβάστηκε σε ένα άσπρο βαν με ακόμη 12 άτομα χωρίς να γνωρίζει για τον προορισμό και ότι έφτασε σε αυτόν μετά από περίπου 5 ώρες ταξιδιού.

Το σημείο που επιβιβάστηκε ήταν παραθαλάσσιο με δέντρα και μετά από μία ημέρα αναμονής κατέφτασε σκάφος με καπετάνιο Ουκρανό και επιβιβάστηκε για Ιταλία.

Ένα άλλο θύμα της εγκληματικής οργάνωσης ο H.M αναφέρει ότι ένας Κούρδος τον προσέγγισε σε κατάστημα και του εξήγησε πως θα μπορούσε να πάει στην Ιταλία αναφέροντας του και χρηματικά ποσά ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς που θα επέλεγε, ενώ του εξήγησε ότι θα πλήρωνε το απαιτούμενο ποσό εφόσον δεν φτάσει στην Ιταλία. Αυτός επέλεξε την μεταφορά με πλοίο με 6000 € και μετά από δύο ημέρες πήγε στο ίδιο κατάστημα και στις οχτώ η ώρα το πρωί επιβιβάστηκε μέσα στο όχημα που απουσίαζαν τα πίσω καθίσματα.

Σύντομα επιβιβάστηκαν ακόμα τρία άτομα και ξεκίνησαν για το σημείο όπου θα επιβιβάζονταν στο σκάφος χωρίς να γνωρίζει που ήταν αυτό. Στις τέσσερις το απόγευμα έφτασαν στο σημείο και εκεί τους ανέφεραν ότι το σκάφος θα ερχόταν στις πέντε τα ξημερώματα ενώ ο οδηγός του τζιπ τους άφησε τρόφιμα και νερό.

Συνολικά 12 άτομα εντοπίστηκαν από τις ελληνικές Αρχές. Η έδρα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν στη Τουρκία και οι παράτυποι μετανάστες περνούσαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, τους παραλάμβαναν μέλη του κυκλώματος και αφού τους μετέφεραν οδικώς στην Ομόνοια από εκεί με λεωφορεία μεταφέρονταν στη Λευκάδα. Σκάφη τους περίμεναν σε απόμερες παραλίες και μετέφεραν τους παράτυπους μετανάστες στην Ιταλία. Κάθε ενδιαφερόμενος έπρεπε να καταβάλει 6.000 ευρώ στην Τουρκία και αμέσως μετά ακολουθούσαν τη διαδρομή συνοδεία μέλους του κυκλώματος.

Η δράση τους είχε ξεκινήσει από το Νοέμβριο και μπήκε τέλος με μια επεισοδιακή καταδίωξη στα ανοιχτά της Λευκάδας. Οι αστυνομικοί της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος εντόπισαν χθες το αυτοκίνητο που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες στη Λευκάδα και το έθεσαν σε παρακολούθηση. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί έγιναν η σκιά τους και έφτασαν μέχρι το σημείο που επιβίβασαν στο σκάφος συνολικά 12 άτομα. Μάλιστα χρειάστηκε να πυροβολήσουν τη μηχανή της εξωλέμβιας για να ακινητοποιήσουν το σκάφος.

cnn.gr