Η συμφωνία Γεννηματά-Θεοδωράκη, η «μπηχτή» Ανδρουλάκη και ο… εκνευρισμός Ραγκούση

Σε χαμηλούς τόνους και δίχως τις μεγάλες κόντρες, όπως ίσως περίμεναν κάποιοι, εξελίχθηκε το debate των υποψήφιων αρχηγών της Κεντροαριστεράς, που δεν έβγαλε πάντως και πολλές ειδήσεις, ωστόσο μια εξ αυτών έγινε αιτία για ανταλλαγή «καρφιών» μεταξύ συνυποψηφίων.

Ειδικότερα, αυτό έγινε κατόπιν σχετικής παρέμβασης του Νίκου Ανδρουλάκη, που είπε «να ρωτήσω Σταύρο και Φώφη αν θα ενοποιήσουν τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες με κοινή στάση σε όλα τα θέματα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως «η απόφαση που έχουμε πάρει με τη Γεννηματά είναι τολμηρή. Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί θα έχει το τιμόνι και θα καθοδηγεί τις δυο κοινοβουλευτικές ομάδες, που δε διαλύονται. Αυτό θα ήταν δώρο για τους ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.».

Σε εκείνο το σημείο ήρθε η πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να επιβεβαιώσει: «Δεν θα επαναλάβω όσα είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τα έχουμε συμφωνήσει και εγώ όταν δίνω τον λόγο τον τηρώ».

Τότε σχολίασε ο Ν. Ανδρουλάκης: «Πήρα το μήνυμά μου ότι οι δύο τα έχουν συμφωνήσει ερήμην των υπολοίπων».

Αργότερα, ο Γιάννης Ραγκούσης «δεν το άφησε να πέσει κάτω» και σχολίασε σχετικά: «Δεν μπορώ να δεχθώ ειλημμένες αποφάσεις, κάπου, κάπως. Οπότε δεν μπορώ να δεχθώ να υπάρχουν δυο κοινοβουλευτικές ομάδες την επόμενη μέρα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της νέας παράταξης πρέπει να είναι μία και ενιαία. Κάθε διαφορετική εξέλιξη θα είναι αρνητική».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καμίνης υπερτόνισε την ανάγκη να υπάρχει μία κοινοβουλευτική ομάδα, λέγοντας: «Να πάμε σε μια ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα, να είμαστε μια φωνή».

«Εγώ θα ήθελα να πω πως δε μπορούμε να προβούμε σε μια σκηνοθετημένη εξέλιξη του νέου φορέα. Θα πρέπει να ερωτηθούν κόμματα της ΔΗ.ΣΥ. για τα περί διάλυσης των κομμάτων», είπε από την πλευρά του ο Απόστολος Πόντας τασσόμενος εμφανώς κατά της διάλυσης των κομμάτων.

thecaller.gr