«Συμμαχία για το μέλλον»: «Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

Τα απόνερα του εκτρώματος που αποκαλείται «Νόμος Κεραμέως» έφτασαν και στην Αιτωλοακαρνανία. 

Μετά την συστηματική και μεθοδευμένη αποψίλωση  από κάθε  δημόσια υπηρεσία και την πλήρη οικονομική απαξίωση της πόλης μας, ο ακαδημαϊκός ακρωτηριασμός, είναι προ των πυλών  και έρχεται να  δώσει την χαριστική βολή, με την μορφή της πρότασης του «Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών».

Περιορίζονται οι Σχολές της Αιτωλοακαρνανίας από πέντε σε τέσσερις και του Μεσολογγίου από τρεις σε δύο, προτείνοντας παράλληλα μείωση εισακτέων αλλά και τμημάτων, με μεγάλη ευνοούμενη για μια ακόμη φορά την Πάτρα.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών αντί να ζητά μέλη ΔΕΠ και πρόσθετη χρηματοδότηση, ευθυγραμμίζεται με τον νόμο Κεραμέως, αποδέχεται την μείωση των εισακτέων και μειώνει Σχολές και Τμήματα.

Όσο για την Περιφέρεια που υπέγραφε μνημόνια συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών και με  βαρύγδουπες δηλώσεις, μας διαβεβαίωνε, ότι παρακολουθεί και θα προλάβει τις εξελίξεις, δυστυχώς πιάστηκε στον ύπνο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αντιδράσουμε και με αγώνα συστηματικό και μεθοδευμένο, από κοινού, να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, που είναι ο βασικός υπεύθυνος  για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»
Το Γραφείο Τύπου | Μεσολόγγι 18/2/2021